Recent comments

Friss Hírek

Zeman: Továbbra is képes lehetük akárkivel versenyezni


Zdenek Zeman, az AS Roma cseh vezetőedzője csapata holnapi, Atalanta elleni bajnokija előtt adott hosszabb interjút. A tapasztalt mester beszélt az elnök, James Pallotta személyéről, a csapaton belüli hangulatról és holnapi találkozóról is, az Antonio Contéval kapcsolatos kérdésekre azonban nem szívesen válaszolt.

"Örülök Pallotta érkezésének és annak, hogy a tulajdonosok kimutatják érdeklődésüket a növekvő és fejlődő Roma projektje iránt. Mint látható, csapatként és klubként is egyre növekszünk. Az az érzésem, hogy egy stabil klub van a hátam mögött, és ennél sosem akartam többet."

Zeman a hírek szerint nagy változásokat eszközölhet a kezdőcsapaton, amelyből kimaradhat Francesco Totti és Pablo Osvaldo is.

"Ahogy én látom, a keret minden tagjának megvan az esélye a kezdésre. Lesznek olyan idők, amikor egyes játékosok több szerepet fognak kapni másoknál."

"Egy vereség mindig nagyon fájdalmas, de szerintem mindannyiunkban ott van a vágy a javításra, az éhség a sikerre. Az előszezon első edzésén sok mindent kértem a játékosaimtól, bizonyos konkrét dolgokat, illetve hogy hogyan viselkedjenek egyes helyzetekben, valamint azt, hogy harcoljanak az ezüstért."

"A média úgy nevezett nyomása csak azután vált erőssé, hogy ébresztőt fújtak nekünk Torinóban. Éppen ezért ezen a héten sokkal keményebben dolgoztunk, hogy hétvégén jobb eredményre legyünk képesek. 

A média megpróbálja destabilizálni a nézőket és azt sugallja, hogy tele vagyunk konfliktusokkal. Hamis állítás, hogy Erik Lamela és Pablo Osvaldo összevesztek és ezért rossz a hangulat. Ugyanakkor ezek a hírek nem tesznke jót sem nekünk, sem a városnak. Mi nem a médiának, hanem a szurkolóknak létezünk."

A Farkasok eddig csak egy győzelmet számlálnak, ráadásul azt sem a pályán szerezték: a Cagliari elleni elhalasztott mérkőzést a halasztásban vétlen csapatként 3-0 arányban nekik írták jóvá. Legutóbb pedig igazán csúnya, 4-1-es vereséget szenvedtek a Juventus Stadionban a bordó-sárgák.

"Azt mondják, hogy visszavettem egy kicsit a Juventus elleni vereség után? Korántsem, továbbra is meggyőződésem, hogy a Roma képes lehet akárkivel versenyezni. Az Atalantára is egy veszélyes csapatként tekintünk, még akkor is, ha nem olyan jó a csapatuk, mint tavaly."

A védelemből valószínűleg hiányozni fog Nicolas Burdisso, de Zeman szerint ennek nem erőnléti okai vannak.

"Véleményem szerint Burdisso gondja nem annyira fizikális, mint taktikai

Még nem igazán hisz benne, hogy mit is kéne tennie, mi a szerepe."

A cseh taktikust végül az általa korábban sokat bírált Antonio Conte büntetésének enyhítéséről is kérdezték. A Juve menedzserét tegnap a korábbi 10 helyett mindössze 4 hónapos eltiltásra ítélték. Zeman bár nem szívesen, de válaszolt erre a kérdésre is:

"Nem olvastam a teljes ítéletet, de ha a bíróság csökkentette az ítéletet, akkor biztosan jó oka volt rá."


azzurri.co.hu