Recent comments

Friss Hírek

Vidal: Mindörökké Juve


Tegnapi, Siena elleni idegenbeli győzelmével tovább tart a Juventus elképesztő veretlenségi szériája, amely immáron három bajnokság meccseit íveli fel és 46 mérkőzést számlál. Félszázhoz közeledve a zebrák hívei nem csak attól tarthatnak, hogy a sorozat egyszer bizony biztosan megszakad, hanem attól is, hogy a Milan olasz rekordjához (58 meccs) közelítő menetelés felhívja kulcsjátékosaikra Európa legnagyobb - és leggazdagabb - klubjainak a figyelmét. 

A Bianconeri egyik legjobbja, a chilei Arturo Vidal a nyáron szerepelt a Real Madrid, a Bayern München, a Manchester United és a PSG kívánságlistáján is, a hírek szerint mindegyik csapat tett is érte ajánlatot, de klubja a már-már horribilis ajánlatokra is nemet mondott. 

Az egykori Leverkusen játékos most megnyugtatta a szurkolókat: nem áll szándékában elhagyni a Juventust.

"Nem gondoltam arra, hogy kipróbáljam magam Angliában vagy Spanyolországban, noha ezek nagyon erős bajnokságok, ahol fantasztikus csapatok versenyeznek a bajnoki címért. Többször is jeleztem már, most újra megteszem: boldog vagyok Olaszországban, imádom ezt a klubot, és ha rajtam múlik, örökre itt maradok. Ha itt kell töltenem pályafutásom hátralévő részét, akkor azt nagyon szívesen teszem majd."

Vidal tavaly nyáron 10,5 millió € plusz bónuszok (2 millió €) ellenében érkezett Torinóba a Bayer Leverkusentől, ahol szintén csapata egyik legjobbja volt, nagyban kivette a részét abból, hogy a gyógyszergyáriak indulhattak a tavalyi BL-kiírásban. 

Abban az átigazolási időszakban egy másik komoly kérője is volt, a Bayern München, ám klubja nem akarta egy hazai vetélytársnak eladni, és a hírek szerint Vidal szíve is inkább a Juve felé húzott. A FIFA kérdéseire válaszoló középpályás elmondta, még számára is meglepetést okozott az előző, veretlenül megnyert bajnoki szezon.

"Amikor ideszerződtem, a Juventus gyengélkedett, egymás után kétszer is csak a hetedik helyen végzett és tudtam, hogy az első évemben nem szerepelhetek Európában. 

Tetszettek a terveik, a felvázolt projektjük, de akkor nem gondoltam volna, hogy rögtön a bajnoki címért küzdhetünk, hogy képesek leszünk ekkorát lépni előre, de szerencsére így történt. Hamar felismertük, hogy bármire képesek lehetünk

Sokáig tartottuk az előnyünket a többiekkel szemben, majd amikor a Milan előzött, mi nem adtuk fel, hanem visszavettük a helyünket. 

Ugyanakkor az meglepett, hogy veretlenül zártuk a szezont, mivel ez nagyon nehéz és nagyon ritka egy olyan erős bajnokságban, mint az olasz első osztály."


Juventusfc.hu