Recent comments

Friss Hírek

U21: Kijutottak az EB-re


Bár majdnem elherdálta kétgólos előnyét, az olasz U21-es válogatott végül 3-2-re legyőzte Svédországot, így 4-2-es összesítéssel kvalifikálta magát a 2013-as Európa bajnokságra. 


Az első mérkőzést az Azzurrini nyerte Olaszországban, így előnnyel várhatták a keddi összecsapást. Mivel több fiatal tehetség is bekerült a felnőtt csapatba –mint Marco Verratti, Stephan El Shaarawy és Mattia Destro- így a Pescara támadójával Mervan Celikkel kezdtek elől.

Az Azzurrini kezdte aktívabban a találkozót, Lorenzo Insigne, Giuseppe De Luca és Ciro Immobile is tesztelte a hazaiak kapusát. De a Napoli fiatal támadója Insigne került legközelebb a gólszerzéshez. Betalálni azonban nem tudott, így 0-0-s döntetlennel mehettek szünetre a csapatok.

A második játékrészben meglett az eredménye az olasz fölénynek. A Napoli játékosa a 68. percben a tizenhatos vonaláról helyezte a labdát pontosan a felső sarokba – a kapusnak esélye sem volt.

Nem kellett sokat várni a következő olasz gólra, a 71. percben a Roma középpályása Florenzi vette be a svédek kapuját.

Azonban az olaszok még az előző góljukat ünnepelték, amikor a hazaiak egy védelmi hibát kihasználva szépítettek Ishak révén – 72. perc.

Újabb öt perc elteltével a svéd válogatott az egyenlítő gólt is megszerezte Oscar Hiljemark révén.

Immobile a 86. percben végleg eldöntötte a továbbjutás kérdését. Az Azzurrini 4-2-es összesített eredménnyel kvalifikálta magát a jövő évi kontinenstornára.

Svédország-Olaszország 2-3 
G: Ishak 72.,Hiljemark 77. ill. Insigne 68., Florenzi 71.,Immobile 86.


olaszfoci.hu