Recent comments

Friss Hírek

Kiizzadta a győzelmet a Juve


Torinóban Andrea Pirlo nyilván három ponttal szerette volna megünnepelni, hogy már két éve nem volt tagja bajnoki mérkőzésen vesztes csapatnak – a Bologna viszont nem csak statisztálni érkezett, hanem kőkeményen védekezni, így egy félidő után tartotta a gól nélküli döntetlent. 

A Juvéból Paul Pogba jutott a legközelebb a gólhoz, de egy óriási lövését hárította a kapus helyett a kapufa, majd egy szabadrúgás után tiszta helyzetből a jobb alsó sarok mellé fejelt. A játékrészt két meg nem adott gól (egy itt, egy ott) is színesítette.

A második félidő kilencedik percében tört meg a Bologna ellenállása, ehhez egy remek Juventus-akció kellett: Pogba előrenyesett labdáját Emanuele Giaccherini fejelte középre, az üresen érkező Fabio Quagliarella pedig megszerezte a vezetést a hazaiaknak.

A Juve némiképp takaréklángon folytatta, ám nem sikerült megőriznie a vezetést: a 70. percben Saphir Sliti Taider óriási, tizenhatoson kívülről eleresztett lövése akadt meg a kapufa segítségével a hosszú sarokban. 

Kapcsolt a Juve, és megkísérelte visszaszerezni a vezetést, de a csereként beállt Vucsinics nem tudott betalálni, Pirlo pedig kapu fölé csavart egy szabadrúgást. 

A Bologna a 92. percig őrizte az ikszet, ekkor azonban Giovinco bal oldali beívelését a mezőny legjobbjának bizonyuló Pogba közelről a kapuba fejelte. 

A Juventus így nincs lőtávolban az Inter elleni csúcsrangadó előtt, a következő fordulót is biztosan az élen fejezi be.


 Juventus–Bologna 2–1 (Quagliarella 54., Pogba 92., ill. Sliti Tauder 71.)


NSO.hu