Recent comments

Friss Hírek

Nehezen nyert a Juventus, könnyen a Lazio


Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában a listavezető Juventus kettő egyre győzött a Siena otthonában. A Lazio 3–0-re nyert a Pescara vendégeként, a forduló előtt még a tabella utolsó helyén álló Cagliari megszerezte első győzelmét Torinóban.


A Juventus esélyeshez méltóan kezdett az Intert megtréfáló Siena ellen, a vendégek uralták a játékot az első percekben, s a 14. minutumban meg is szerezte a vezetést az Antonio Conte vezetőedzőt eltiltása miatt nélkülöző torinói gárda: Andrea Pirlo végzett el szabadrúgást 20 méterről, s a felugró sorfal alatt a bal sarokba lőtt, Gianluca Pegolo kapus beleért ugyan a labdába, de csak beljebb segítette a labdát.

A kontrákra építő hazai csapat az első félidő hosszabbításában kiegyenlített: Ángelo verte meg a jobb oldalon Paolo de Cegliét, majd az alapvonalról adott középre, a hosszún érkező Emanuele Calaio Gianluigi Buffon kapujába fejelt hat méterről, így a szünetben döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A fordulás után Sebastian Giovincónak volt egy ziccere az 52. percben: a Parmától visszatérő Juve-támadó kilépett a jobb oldalon, ám Pegolo jól mozdult ki kapujából, s bele tudott kapni a lövésbe, majd a hazaiak a gólvonalról mentettek. Pirlo szabadrúgásból tekert a keresztlécre, majd Chiellini fejelt kis híján a kinn álló Buffon kapujába – a válogatott kapuvédő azonban nagy bravúrral menteni tudott.

A hajrában kicsikarta a három pontot a Juventus: egy bal oldali beadás után Giorgio Chiellini elől fejelték el a labdát a hazaiak, ám az így pont Claudio Marchisio elé pattant, aki 11 méterről állítgatás nélkül a Siena kapujába helyezett. (1–2)

A Lazio könnyedén győzte le az újonc Pescarát: a fővárosiak már az ötödik percben előnybe kerültek Hernánes találatával, majd Miroslav Klose a 25. és a 36. minutumban is eredményes volt, így ki is alakította a végeredményt. A Lazio ötödik győzelmét aratta a bajnokságban.

A Fiorentina három nyeretlen bajnoki után újra győztesként hagyhatta el a pályát: a firenzeiek Sztevan Jovetics hetedik percben szerzett találatával legyűrték a Bolognát. 

A Catania Alejandro Gómez és Gonzalo Bergessio góljaival győzte le a mérkőzést emberhátrányban befejező Parmát, míg a Torino némi meglepetésre odahaza kapott ki a forduló előtt még sereghajtó Cagliaritól – mely először nyert a bajnokságban –, a győztes találatot Nené jegyezte tizenegyesből.


Catania–Parma 2–0 (A. Gómez 2., Bergessio 80.)

 Fiorentina–Bologna 1–0 (Jovetics 7.)

 Pescara–Lazio 0–3 (Hernánes 5., Klose 25., 36.)

 Siena–Juventus 1–2 (Calaio 46., ill. Pirlo 14., Marchisio 85.)

 Torino–Cagliari 0–1 (Nené 74. – 11-esből)


NSO.hu