Recent comments

Friss Hírek

Napoli: A Pescara kapusát figyelik


Felkapott név lett az utóbbi időben Mattia Perin, a Pescara kapusa. A hálóőr még csak 19 éves, de már most az egyik legnagyobb kapustehetségnek tartják Olaszországban. Perin, aki pályafutását a Genoában kezdte és játékának tulajdonjoga most is az északiaknál van, a Milan után egy másik nagy klub, a Napoli figyelmét is felhívta magára.

Perin ifiként a Pro Cisterna és a Pistoiese csapatainál edződött, majd 2008-ban került a Genoa ifiakadémiájára. Két év után felkerült a felnőtt csapat keretébe, ahol be is mutatkozhatott a 2010/2011-es szezonban, egy meccsen kapott szerepet, akkor két gólt kapott. Ezt követően egy évet a Padova csapatánál töltött, klubja pedig igen közel került a rájátszást jelentő 6. helyhez a Serie B-ben, Perin 25 meccsen védhetett, 39 góllal terhelték meg a hálóját. 

Ennek ellenére jó teljesítményt nyújtott, aminek köszönhetően idén nyáron elvitte a B osztály tavalyi bajnoka, a Pescara - természetesen továbbra is csak kölcsönbe, a Genoa nem szeretne megválni nagy ígéretétől, amíg nem tudják, meddig is juthat el valójában. Perin idén a Delfinek első számú kapusa, 6 találkozón lépett pályára, egyedül a Palermo elleni, hazai pályán 1-0-ra megnyert mérkőzést hagyta ki, mivel az azt megelőző, Bologna elleni döntetlen alkalmával a 63. percben kiállították. Bár már 14 gólt kapott, ezek többsége nem őt terheli, csapata pedig 7 megszerzett ponttal a nagyszerű 13. pozíciót foglalja el a tabellán.

Érthető módon az utánpótlás válogatottakat szépen végigjáró, jelenleg az U21-eseknél vitézkedő portás iránt megnőtt a kereslet, a hírek szerint nem kisebb csapat, mint az AC Milan kezdte el figyelni őt néhány hete. Ügynöke szerint most egy újabb nagy klub, a déli Napoli mutat iránta élénk érdeklődést. Moreno Roggi a radio CRC-nek a következőket nyilatkozta:

"A Napoli, ahogy a nagy klubok mindegyike, számos felderítőt alkalmaz, akiknek az a feladata, hogy elmenjenek a meccsekre és kiválasszák a legígéretesebb fiatal játékosokat, hogy őket figyeljék. Perin az egyik olyan, akit a Partenopei figyelemmel kísér."

"Mattia a Genoa tulajdona és csak novemberben lesz 20 éves, de a sorsa a naggyá válás. Egy játékosnak mindig a legjobbját kell nyújtania és két lábbal a földön kell maradnia. Perinnek azonban olyan képességei vannak, mint nagyon keveseknek."

A hálóőr remek adottságokkal rendelkezik, 188 centis magasságához 77 kilogram társul.


azzurri.co.hu