Recent comments

Friss Hírek

Juventus: Szurkolók nélkül nincs győzelem!


Hátborzongató csend – ez lett úrrá a Juventus stadionjában a Bajnokok Ligája második körében.

A Juventus 11 emberrel lépett pályára a Shakhtar ellen – az ukránok ellen rekordszámú volt a nézőszám, csak ezúttal nem pozitív, hanem negatív értelemben. Több mint 10.000 üres hely volt a Juventus Arénában, talán csak a szezon eleji barátságos mérkőzéseken, és esetleg az Olasz Kupa találkozókon volt ilyen alacsony a látogatottság.

Pedig az Öreg Hölgy visszatért a Bajnokok Ligájába, oda, ahova minden szurkoló vágyott. A tifosik távolmaradásának és tüntetésének elsősorban két oka volt.

Egyrészről magasak voltak a jegyárak, (hivatalos áron 40 euróba került a ticket a Curva Sudba), ráadásul a tömegközlekedési sztrájk is megzavarta a szurkolók Torinóba áramlását.

A másik ok az, hogy a klub ismertette az ultra csoportokkal a döntését, miszerint a jövőben kitiltja a Juventus Arénából a szokásos zászlókat és transzparenseket. Pontosan azokat az elemeket, amik megtöltötték élettel a Curva Scireát, és a Juventus stadionját.

Az ultrák elfogadhatatlannak tartják, hogy ennek a döntés hátterében pontosan azok az emberek állnak, akik megjelennek 18-19 óra környékén a stadionnál, végigülik a meccset, néhányszor felkiáltanak, hogy „Juve, Juve”, aztán panaszkodnak, hogy nem látnak a zászlóktól és a drapériáktól.

De ez sokkal többről szól ennél. El akarják lehetetleníteni azokat az embereket, akik pokollá tették az ellenfelek számára az Öreg Hölgy új otthonát, azt a helyet, ahol a Bianconeri 1-0-al kezdett minden mérkőzést.

Meg vagyunk győződve arról, hogy ha a Juventus megkapta volna a szokásos támogatást, megnyerte volna a tegnap esti mérkőzést. Mert a Shakhtar ellen csak 11 ember volt a pályán, nem 12...

ULTRAS LIBERI!


Juventusfc.hu