Recent comments

Friss Hírek

Genoa: De Canio is a válogatottba követeli Borriellot


Egyre jobb formának örvend az idei szezonban Marco Borriello, aki az elmúlt szezonban az AS Roma és a Juventus csapatánál is kegyvesztetté, létszámfelettivé vált. A támadó az idei évet korábbi sikerei helyszínén, a Luigi Ferraris Stadionban tölti, és a jelek szerint sikerült megtalálnia rég elveszett góllövő cipőjét.

Borriello idén már 3 gólnál jár - tavaly a szezon második felét töltötte Torinóban, és mindössze kétszer volt eredményes. Bár az idei évet is gyengébben kezdte, a 4. forduló, és a Lazionál tett túra meghozta számára az áttörést: a Sasokat az ő találatával verte meg csapata. 

Azt ezt kvöető három fordulóban a Genoa három remit jegyzett, Az Udinese elleni 0-0 alkalmával természetesen nem lőtt gólt, de a Parma és a Palermo elleni meccseket az ő találataival mentette 1-1-re az északi klub. Borriello szerezte tehát csapata utolsó 3 gólját, ami a meglévő 8-nak kis híján a fele. Ennek következtében egyre többen kezdték el a válogatottba való visszatérését követelni. 

Amikor a múlt héten Cesare Prandelli kihirdette következő két Vb-selejtezőre szóló válogatott keretét, először Enrico Preziosi, a Genoa elnöke szólalt fel Borriello hiányzása ellen, most pedig - amikor a Squadra Azzurra már túl van egy örmények elleni győztes találkozón - Marco edzője, Luigi De Canio is véleményt nyilvánított.

"Megvannak a kvalitásai és a képességei, hogy Olaszországért játsszon. Potenciális lehetőséget jelent a válogatott számára, szerintem ott lenne a helye."

Borriello számára nem idegen a címeres mez, eddig összesen 7-szer ölthette azt magára, de gólt még nem szerzett hazája dresszében. Utolsó behívóját 2011 februárjában kapta meg. A 30 éves támadó igazi vándormadár, a Milan és a Treviso akadémiáján nevelkedett fiatalként többször is megfordult a Milanban, akik emellett rengeteg helyre kölcsön is adták. Jónak nevezhető teljesítményt három helyen tudott nyújtani: a Genoában a 2007/2008-as szezonban 35 meccsen 19, a Milannál azt ezt követő két évben 37 meccsen 15, a Románál pedig első évében 34 meccsen 11 gólt lőtt.

De Canio szerint a problémát talán a játékos fizikuma jelenti, amelyen még van mit csiszolniuk.

"Ő egy olyan támadó, akinek helye lenne a válogatottban. Jelen helyzetben talán vannak olyan csatárok Olaszországban, akik jobb fizikális állapotban vannak a nemzetközi kötelezettségeikhez, de biztosak vagyunk benne, hogy Prandelli figyeli Marcot is."

azzurri.co.hu