Recent comments

Friss Hírek

EL: Gólpárbaj Eindhovenben?


A játéknap egyik legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzésére Eindhovenben kerül sor, ahol a PSV fogadja a Napoli együttesét. 

Walter Mazzari vezette együttes a nyáron elveszítette ugyan egyik legjobb támadóját (Lavezzit), de mivel a jelenlegi játékosok pótolni tudják őt, gyakorlatilag kijelenthetjük, hogy a támadószekció nem gyengült. 

Mint általában minden olasz együttes, sajnos a Napoli sem a legerősebb csapatát szokta pályára küldeni az Európa-Ligában.

Így volt ez az első fordulóban, ahol az AIK Stockholm csapatát látta vendégül, ám a „vegyes felvágott” így is parádézott, hiszen Vargas triplájának, továbbá Dzemaili góljának köszönhetően 4-0-ra kiütötte svéd ellenfelét. 

A bajnokság természetesen prioritást élvez a nápolyiak számára, hiszen idén nagy esélyük van, hogy megnyerjék a Seria A-t,no persze ehhez a Juventusnak is lesz egy-két szava. 

A ma este pályára lépő együttes nagyjából meg fog egyezni a két héttel ezelőtti csapattal, amely kiütötte az észak-európai vetélytársát. Ez pedig egy jó előjel is lehet, hiszen itt van esélyük az olyan játékosoknak is bizonyítani, akik bajnoki mérkőzéseken csak a kispadon kapnak helyet és ezt 14 napja már egyszer megtették.

A PSV is kiváló szezont fut, hiszen mindössze kétszer kapott ki a bajnokságban és egyszer az Európa Liga keretein belül, míg az összes többi tétmérkőzését megnyerte. Az Eredivisieben a harmadik helyen áll és hátránya mindössze három pont az éllovas Twentével szemben. 

Mint minden holland együttes az eindhoveni is a támadófutballt preferálja, ez meg is látszik a mutatóin, hiszen a lejátszott 12 tétmérkőzésén 45-ször (!) talált az ellenfelek kapujába. A legutóbbi EL meccsük után kisebb hullámvölgybe került a csapat, ám a Feyenoord elleni rangadó megnyerésével visszatért a régi kerékvágásba és újra sínen van az együttes.

Várható kezdőcsapatok:

PSV: Waterman - Hutchinson, Derijck, Marcelo, Willems (Bouma) – Strootman, Van Bommel, Toivonen – Narsingh, Lens, Mertens

Napoli: Rosati - Aronica, Fernandez, Cannavaro - Mesto, Donadel, Dzemaili, El Kaddouri, Dossena – Insigne, Vargas

TV: Digi Sport 2   21.05


hatharom.hu