Recent comments

Friss Hírek

BL: A Juventus másodszor is döntetlent játszott


A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában az ukrán Sahtar Doneck döntetlent játszott Torinóban az olasz Juventus vendégeként.


Most mutatkozott be a torinóiak új stadionja a Bajnokok Ligájában, ám közel sem volt telt ház a találkozón. Lúcio, Giovinco és Quagliarella is csak a kispadon kapott helyet ezúttal, Antonio Conte pedig szokás szerint eltiltása miatt csak a lelátóról figyelhette csapatát.

Az első percekben meglepetésre a vendégek voltak kezdeményezőbbek. 

A 6. percben egy ellentámadás végén Mhitarjan került helyzetbe, ám túlságosan kisodródott, így nem talált kaput. A 12. percben egy gyors vendégtámadás végén Lichtsteiner rántotta le Mhitarjant a tizenhatoson belül, a játékvezető azonban továbbot intett. Egy perccel később Vucsinics adta be jobb oldalról a labdát, Matri középen pedig centikkel maradt le róla. Pár perccel később MArchisio jött előre a jobb oldalon, 13 méteres lövése fölé szállt. 

A 23. percben némi szerencsével, de megszerezte a vezetést a Sahtar: Willian lövését először blokkolták, majd visszakerült hozzá a labda, passzát pedig Teixeira kegyetlenül a léc alá bombázta (0-1).

Két percig örülhettek csak a vendégek, egy jobb oldali szöglet után Bonucci 13 méterről kilőtte a bal felső sarkot (1-1). 

Matri hamar meg is fordíthatta volna a találkozót, 17 méteres lövését azonban Pjatov fogta. Az első félidő hosszabbításában ismét Bonucci villant egy szöglet után, csúsztatott fejesét azonban lábbal hárította a kapus. Izgalmas első félidő után döntetlen volt az állás.

A második félidőben a Juventus sokkal többet birtokolta a labdát, hamar letámadta a vendégeket, akik nem tudták a saját játékukat játszani. Az 57. percben szép ellentámadás végén Willian gurított, centikkel a bal kapufa mellé. Egy perccel később Giovinco futott el a bal oldalon, beadását pedig Matri 6 méterről kapu fölé pörgette. 

Negyedórával a vége előtt Buffonnak kellett óriásit védenie Srna szabadrúgása után tenyerelte ki a labdát. A hosszabbításban még Willian találta el a felső lécet, ám maradt a döntetlen.

Juventus-Sahtar Doneck 1-1  
Gólszerző: Bonucci (25.), ill. Alex Teixeira (23.)


hatharom.hu