Recent comments

Friss Hírek

BL: Izgalmas meccs lesz Oroszországban


A Milan a Bajnokok Ligája második fordulójában javíthat gyenge bajnoki kezdésén, ezúttal az orosz Zenit lesz az ellenfél.  A találkozó ma este 18 órakor kezdődik. 


A hazaiak borzalmasan kezdték a Bajnokok Ligáját, miután 3-0-ra kikaptak a spanyol Malágától. A csapat húzóembere Danny továbbra is sérült, miután még tavaly decemberben térdében elszakadt egy keresztszalag. 

A Zenit a nyári átigazolási időszakban igen aktív volt, a középpályáját és a támadó szekciót is sikerült megerősíteniük. A Portótól Hulk, míg a Benficától Axel Witsel érkezett, kettőjükért közel 80 millió eurót fizetettek ki.

A Zenit az orosz bajnokságban jelenleg a 7. helyen áll 18 ponttal. Tíz mérkőzésből 5-ször győztek, 3-szor ikszeltek és 2 alkalommal kikaptak.

A várakozások szerint a kezdőben kap majd helyet a középpályán Denisov, míg a támadósorban Kerzakhov-Hulk duó kezdhet.

Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője nem számíthat sérülés miatt Didac Vilára, Rodney Strasserre és Sulley Muntarira, míg Francesco Acerbi kisebb gyulladást szedett össze. Alexandre Pato ugyan a csapattal edzett, de jelenleg még nincs a megfelelő fizikai állapotban, így ő várhatólag az Inter elleni hétvégi derbire lesz bevethető.

Közben Adriano Galliani, a csapat ügyvezető-igazgatója türelmet kér a szurkolóktól. “A szurkolóknak türelmesnek kell lenniük, hisz ez már egy teljesen új Milan, ez egy fiatal csapat. Ebben a Milanban már kevesebb a világklasszis, legendás játékos mint korábban. A nyáron sok új fiatal játékos érkezett, így érthető hogy időre van szükség” – mondta Galliani a sajtónak.  “Zenit? Jó csapat, és mindenképpen jó eredménnyel kell hazatérnünk Oroszországból. 

Minden meccs egyaránt fontos. A csoportkörben 6 mérkőzésünk lesz, és mindegyik találkozón meg kell próbálnunk a maximumot nyújtani. Scudetto? Nem az a típus vagyok, aki jósolgat. Majd meglátjuk, mi történik. A Parma elleni mérkőzést követően nagyon csalódott voltam, mert azon a mérkőzésen lett volna a legnagyobb szükségünk a három pontra. Sajnos, nem sikerült megszerezni a győzelmet,  viszont javulást és fejlődést láttam a csapat játékát illetően.

Allegri állása nincs veszélyben. Berlusconival teljesen megbízunk Allegriben, és kiállunk mellette. Az edző dolga hogy összeállítsa a kezdőcsapatot a játékosok formája szerint, és egyébként is, én szeretem azt, amikor egyszerre két védekező-középpályás is a pályán van.  Pirlo? Nem szeretnék beszélni a riválisunk egyik játékosáról sem, és a Cassano-Pazzini transzferről sem” – folytatta.

A Milan felnőtt csapatának tagja Olaszország két legígéretesebb játékosa, Mattia De Sciglio és Stephan El Shaarawy. Utóbbit a Milan idén nyáron vásárolta meg  végleg, és csaknem 20 millió eurót fizetett a teljes játékjogáért.

“El Shaarawy? Nem hiszem, hogy valaha volt olyan 19 éves támadója a Milannak, aki ilyen jól teljesített. Többek között én is ragaszkodtam a leigazolásához. Már a Padovában kitűnt a tehetségével és a fejlődésével. Most már nincs is vetélytársa a csapatnál, mivel szinte állandó második számú csatár, vagy pedig szélső. Remélem Sir Alex Ferguson továbbra is élvezi majd El Shaarawy játékát, de elképzelhetetlen hogy eladjuk. Szeretnénk megnyugtatni a szurkolókat hogy El Shaarawy nem eladó, és ezt megerősíti, hogy nemrég szerződést hosszabbítottunk vele. 

Boateng? A kezével még mindig van egy kis probléma. A jegyeladás? Jelenleg nagyon kevés jegyet és bérletet tudunk értékesíteni, de az Inter ellen mindenképp telt-házat várunk. Kérem a szurkolókat, hogy jöjjenek ki a stadionba és szurkoljanak a csapatnak” - fejezte be.


A várható kezdőcsapatok:

ZENIT: Malafeev-Anyukov, Alves, Lombaerts, Criscito-Shirokov, Zyryanov, Denisov-Bystrov, Kerzhakov, Hulk

Milan: Abbiati-Abate, Mexés, Zapata, De Sciglio-Montolivo, De Jong, Nocerino-Boateng, El Shaarawy, Robinho

TV: Digi Sport 2  18ó


acmilan.hu