Recent comments

Friss Hírek

Az Inter nyerte a városi derbit


A Milan a 11. helyen várta az Internazionale elleni derbit az olasz labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában, így nagy szüksége lett volna a három pontra. Az Inter azonban Walter Samuel korai fejes góljával megnyerte a mérkőzést, még nehezebb helyzetbe sodorva a Milant, és annak edzőjét, Massimiliano Allegrit.

A korai vezetés megrengette a Milant, Milito is úgy került helyzetbe, hogy a kapus, Christian Abbiati nemes egyszerűséggel odapasszolta neki a labdát a 16-oson belül. Az argentin azonban elmulasztotta megroggyantani a Milant, amely szép lassan magához tért, és egyre veszélyesebb lövésekkel veszélyeztette az Inter kapuját. 


Egy Inter-kontránál Mexes egy újabb zseniális becsúszással mentette meg csapatát a góltól, majd pár kihagyott Kevin-Prince Boateng-helyzetet követően a nagy kedvvel játszó Riccardo Montolivo emelt szépen a hálóba, de az Inter szerencséjére a játékvezető, Paolo Valeri belefújt az akcióba, egy erősen véleményes kapustámadás miatt. 

A fordulás után egycsapásra megváltozott a mérkőzés képe, amikor Nagatomo Juto megkapta második sárgáját egy kezezés miatt, és így előnybe került a Milan. Amely válaszképpen átállt 3–5–2-es hadrendre Ignazio Abate és Robinho beállásával, az Inter pedig az elméleti 3–4–3-ról gyakorlati 3–6–1-re váltott (itt Álvaro Pereira jött be Antionio Cassano helyére). 

Két kimaradt Bojan Krkic-helyzet után csatárokat cseréltek a mesterek, de nem úgy, mint a nyáron, ezúttal Rodrigo Palacio és Giampaolo Pazzini a gyepre futott fel. Közülük a nyáron éppen az Intertől érkezett Pazzini lőhetett volna gólt, de Robinho remek beadását közelről a kapu mellé küldte.

Minden helyzetét eltékozolta tehát a Milan, így az Inter Walter Samuel korai fejes góljával megnyerte a Derby della Madonninát. Még mélyebbre sodródott a Milan – a mindig jól értesült olasz sajtó szerint a kilábalást már nem Allegri vezényli le...


AC MILAN–INTERNAZIONALE 0–1 (Samuel 3.)


NSO.hu