Recent comments

Friss Hírek

A FIGC elégedett


Antonio Conte 10 hónapos eltiltását 4 hónapra csökkentették, de a FIGC ügyvédei továbbra is elégedettek: „Ismét megerősítést nyert Conte felelőssége.” 

A Juventus trénere mindig is ártatlannak vallotta magát, mikor azzal vádolták, hogy még a Siena trénereként a Serie B-ben nem jelentett egy mérkőzés eredményének „fixálására” szolgáló kísérletet. 

A fellebbezés keretében a TNAs bírósága pénteken jelentősen csökkentette az eltiltását, ugyanis 10 hónap helyett „csak” négyet kell a lelátón töltenie Conténak, de a Szövetség ügyvédei még mindig elégedettek a határozattal.

A FIGC ügyvéde, Luigi Medugno nyilatkozott az újságíróknak: „A büntetések a bírók meglátásaitól függenek, ez azt jelenti, hogy ugyanazokat a bizonyítékokat különböző módon lehet értékelni. 

Mindenesetre a Szövetség elégedett azzal, hogy megerősítést nyert Conte felelőssége. Ez volt az egyik célunk, mint ahogy az is, hogy felülemelkedjünk néhány vitán, amely a felszínre került a nyár folyamán.”

Ezzel az ügyvéd Conte eredeti próbálkozására utalt, mikor tárgyalásokat kezdeményezett az ügyészséggel egy vádalku lehetőségéről, amit a Fegyelmi Bizottság elutasított. 

A Bianconeri legendája később kijelentette, hogy ez egy hatalmas hiba volt a részéről, és az ügyvédeit hibáztatta, amiért rábeszélték erre.

Meg kell jegyeznünk, hogy Olaszországban a vádalku nem feltétlenül jelenti a bűnösség elismerését, viszont ez esetben egy nagyon egyértelmű kijelentés volt az ártatlanságát illetően.


Juventusfc.hu