Recent comments

Friss Hírek

Pogba szombaton már játszhat

Massimiliano Allegri a tegnapi sajtótájékoztatón óvatos optimizmussal beszélt Paul Pogba visszatéréséről a Juventus kezdőjébe a Real Madrid elleni mérkőzésen, és várhatón kipróbálja a játékost hétvégi bajnokin a futballista állapotának felmérése érdekében.


A francia válogatott öt hetet hagyott ki izomsérülés miatt, valamint nem játszhatott a Real Madrid elleni torinói találkozón, amelyen sikerült kis előnyt szereznie a visszavágóra az Öreg Hölgy csapatának

Ugyanakkor a játékos csütörtök óta már a keret többi tagjával végzi az edzésmunkát, így várhatóan szombat délután a Cagliari ellen pályára fog lépni.

„Nehéz megmondani, milyen esélye van Paul Pogba szereplésének a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája elődöntő visszavágóján.” - kezdte a sajtótájékoztatót Massimiliano Allegri a mindenkit foglalkoztató kérdés megválaszolásával.

„Csak annyit mondhatok, hogy Paul tegnap a csapat többi tagjával edzett, jól teljesített, labdás edzésmunkát is végzett, így véleményem szerint fennáll a lehetősége annak, hogy szombaton pályára lépjen a bajnokin az első perctől vagy csereként.

Egyértelmű, hogy nem játszhatja végig a mérkőzését, azonban fontos bevetni őt, hogy készen álljon a madridi mérkőzésre, valamint ellenőrizni kívánjuk fizikai állapotát, különösen a gyógyulás mértékét és azt, mennyire érzi a visszatérés után a labdát és a mérkőzés ritmusát.”

A sajtótájékoztatón a média képviselői arról kérdezték a Juventus trénerét, hogy a bajnoki cím bebiztosítása után mélyebben bele fog-e nyúlni a csapatba, és várható-e egy felforgatott kezdőcsapat.

„Először is az a feladatunk és a célunk, hogy meghaladjuk a nyolcvan pontot, erre pedig négy mérkőzés áll rendelkezésünkre: szombaton a Cagliari elleni, aztán az utolsó hazai találkozó a Napoli ellen, majd két idegenbeli meccs az Inter és a Verona ellen.

Tehát még tizenkét pontot szerezhetünk, és meg kell próbálnunk ezeket bezsebelni.

Lesznek változások a csapatban, különösen mivel a szombati, Sampdoria elleni mérkőzés és a keddi, Real Madrid elleni találkozó sokat kivett a játékosokból.

Valamint különösen azért, mert vannak játékosaim, akik jó állapotban vannak, képesek jó futballt nyújtani, és mindenekelőtt célunk megkísérelni az ismételt győzelmet.”

Ezt követően Massimiliano Allegrit konkrétan a Cagliari elleni felállásról kérdezték, illetve arról, mire véli Carlos Tévez keddi viselkedését, amikor a csatár idegesen reagált lecserélésére a Real Madrid elleni találkozón.

„Ismét Marco Storari véd, és véleményem szerint Tévez nem lép pályára. Ami a reakciót illeti, utólag értesültem róla, mivel ezt az adott pillanatban nem láttam.

Nincs semmi gond, teljesen természetes, ha egy játékos mérges a lecserélésekor. Az a fontos, hogy amikor a pályán van, megteszi azt, ami a feladata, és véleményem szerint Carlitos kiváló szezont fut idén, az idei a legjobb szezonjainak az egyike, ha nem a legjobb, mióta futballozik.
Számára ez kivételes év, és fennáll a lehetősége annak, hogy ezt egy újabb nagyszerű év kövesse…

Hogy ez üzenet-e a folyamatos pletykákra, amelyek a Bocához való távozást firtatják? Nem, határozottan nem. Én a következőképpen látom a helyzetet: a Boca csapatánál játszik? Nem, még a Juventus csapatánál van.”

Massimiliano Allegrit arról is kérdezték az újságírók, hogyan vélekedik arról, hogy a csapat képes volt Pogba hiányában is jó eredményeket elérni.

„Először is ez annak a bizonyítéka, hogy a vezetőség jól használta ki a piaci lehetőségeket a keretépítés során, és tovább javított egy történelmi eredményeket elérő csapaton.

Fontos igazolásokat hajtott végre a klub, fiatal játékosok csatlakoztak, akik számára adott volt a beilleszkedéshez szükséges idő, amely nem egyszerű egy olyan csapat esetében, mint a Juventus, ahol minden mérkőzésen a győzelem a cél.

Csak nézzék meg Morata helyzetét, akinek az elején nehézségei is akadtak. Coman jól teljesített, azonban kevesebb lehetősége volt a játékra, és neki is ingadozó volt a teljesítménye. Érkezett Sturaro, akinek kellett egy kis idő a beilleszkedésre, azonban nekem nem kellett bizonyítania a Real Madrid elleni mérkőzésen, hogy jó játékos.

Fiatal futballista, aki még csak most van az alkalmazkodás fázisában, és ugyanaz a helyzet Pereyra esetében is, aki bár veteránhoz méltón nyilatkozik, de hát, ő is csak huszonhároméves.

Fontos a jövőt biztosítani a csapat számára, különösen a generációk közötti váltás idején, vagy ha be kell töltenünk egy űrt, és rendelkezésre kell, hogy álljanak olyan játékosok, akik készek beépülni.

Tehát véleményem szerint a klub jól teljesített az átigazolási piacon az elmúlt évben, és úgy vélem, hogy ebben az évben is jól fog teljesíteni.” - zárta az interjút optimistán Massimiliano Allegri.

forrás: juventuz.blog.hu