Recent comments

Friss Hírek

Harc Európáért: Sampdoria-Lazio előzetes

Bár a Samp-Lazio nevében eltörpül a Derby d’Italia mellett, pontok és helyezések szempontjából mégis ez a találkozó lehet a szombati nap igazi csemegéje: a hazaiak foggal-körömmel kapaszkodnak az EL-pozícióba, míg a Lazionak továbbra is az ezüst, de mindenekelőtt a BL-helyezés miatt kellene mindhárom pont ma este, hiszen a Napoli még lőtávolságban van.


A Sampdoria egy 4-1-es kiütéssel hangolt a találkozóra a múlt héten az Udinese ellen; a diadal a Blucerchiati 7 meccse tartó nyeretlenségi szériáját szakította meg, így lélektanilag is kulcsfontosságú volt a Lazio elleni mérkőzés előtt. Bár Eder már nem léphet pályára a szezonban, Muriel és Soriano a maguk 4-4 góljával továbbra is veszélyes támadók, Eto’o a rutinja miatt, Okaka pedig mint minőségi cserecsatár okozhat gondot a Lazio utóbbi két bajnokiján 3-at kapó védelmének.

Nagyon fontos tényező a hazaiak összeszokott védelme: Romagnoli, Regini és De Silvestri a szezon nagy részét együtt játszották le, így hiába a csapat gyenge mérlege a Lazio ellen, az elmúlt két héten kissé gyengén muzsikáló Pioliéknak nem lesz könnyű a gólszerzés. Mihajlovicék az ötödik legkevesebb gólt kapó csapat jelenleg a bajnokságban, míg a rómaiak holtversenyben elsők a legtöbb találatot jegyző csapatok listáján a Juventusszal.

Pioli egyébként nem véletlenül nyilatkozott óvatosan, amikor a Lazio áprilisban megszerezte a második helyet: a csapat jócskán visszavett a tempóból, így a városi rivális Roma még mindig vezet egy ponttal előttük. A kékeknek ráadásul még ott van az Olasz Kupa is, amit korán, május 20-án kell lejátszani. A Lazio jelenleg 3 ponttal vezet a Napoli előtt, és borzasztóan nagy szüksége van minden pontra a hajrában, ha BL-helyet szeretne.

Marchetti és Mauricio eltiltásukat töltik majd, De Vrij játéka pedig kérdéses, de a Basta-Ciani-Radu hármas továbbra is igen szilárd védelmi vonalnak számít az ő esetleges távollétében is. A támadósorról pedig nem kell sokat elmondani, hiszen a gólok és a játékkép beszélnek helyettünk is.

Érdekesség, hogy a Samp 2010 augusztusa óta képtelen volt legyőzni mai ellenfelét.

Várható kezdők:

Sampdoria (4-3-1-2): Viviano; De Silvestri, Romagnoli, Munoz, Regini; Acquah, Palombo, Duncan; Soriano; Muriel, Eto’o

Lazio (4-2-3-1): Berisha; Basta, de Vrij, Ciani, Radu; Parolo, Cataldi; Candreva, Mauri, Felipe Anderson; Klose

forrás: azzurri.co.hu