Recent comments

Friss Hírek

A szezon utolsó rangadója következik

A Milan szombat este a San Siróban fogadja az AS Romát a Serie A 35. fordulójában.


A Milan a 11. helyen áll a bajnokságban 43 ponttal, a mérleg 34 meccsen 10 győzelem, 13 döntetlen és 11 vereség. 

A rúgott gólok száma 46, a kapott góloké 45. A piros-feketék az előző 5 bajnoki mérkőzésükből hármat elveszítettek (Napoli-Milan 3-0, Milan-Genoa 1-3, Udinese-Milan 2-1) és kétszer döntetlen lett az eredmény (Inter-Milan 0-0, Milan-Sampdoria 1-1).

A csapat házi góllövőlistáját Jeremy Ménez vezeti 16 góllal. A második legeredményesebb játékos Keisuke Honda 6 góllal, majd Giacomo Bonaventura jön 4, illetve De Jong 3 góllal.

A lombard együttes 17 meccset játszott a San Siróban, a mérleg 7 győzelem, 5 döntetlen és 5 vereség. Az idegenbeli mutató 17 meccsen 3 győzelem, 8 döntetlen és 6 vereség.

Filippo Inzaghi, a Milan vezetőedzője kijelölte keretét a mérkőzésre. 

Nem áll Filippo Inzaghi rendelkezésére Michelangelo Albertazzi, Michael Agazzi, Adil Rami, Cristian Zaccardo, Michael Essien, Sulley Muntari, Riccardo Montolivo és Stephan El Shaarawy. Hachim Mastour felépült sérüléséből, ugyanakkor Jeremy Ménez és Mattia De Sciglio eltiltott.

KAPUSOK: Christian Abbiati, Diego López, Stefano Gori;

VÉDŐK: Ignazio Abate, Luca Antonelli, Alex da Costa, Salvatore Bocchetti, Daniele Bonera, Philippe Mexés, Gabriel Paletta, Cristian Zapata;

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Nigel De Jong, Andrea Poli, Suso, Marco Van Ginkel, Gian Filippo Felicioli, Alessandro Mastalli, Andrej Modic;

TÁMADÓK: Giacomo Bonaventura, Alessio Cerci, Mattia Destro, Keisuke Honda, Hachim Mastour, Giampaolo Pazzini.

A Roma a 2. helyen áll a tabellán 64 szerzett pontszámmal, 17 győzelemmel, 13 döntetlennel és 4 vereséggel, valamint 48 rúgott és 25 kapott góllal.

Az előző 5 mérkőzésükből kettőt megnyertek (Roma-Genoa 2-0, Sassuolo-Roma 0-3), egyet elveszítettek (Inter-Roma 2-1) és kétszer döntetlen született (Roma-Atalanta 1-1, Torino-Roma 1-1). 

A Roma legeredményesebb játékosa Adem Ljajic 8 góllal, majd Francesco Totti következik 6 találattal. Alessandro Florenzi és Miralem Pjanic 5-5 gólosak. Radja Nainggolan 4 gólnál jár.

A fővárosi csapat 17 meccset játszott hazai pályán, a mérleg 9 győzelem, 7 döntetlen és mindössze 1 vereség. Az idegenbeli mérleg a következő: 8 győzelem, 6 döntetlen és 3 vereség.

Rudi Garcia, a Roma vezetőedzője kijelölte keretét.

KAPUSOK: Morgan De Sanctis, Bogdan Lobont, Lukasz Skoropuski;

VÉDŐK: Davide Astori, Federico Balzaretti, José Holebas, Ashley Cole, Kostantinos Manolas, Mapou Yanga Mbiwa, Vasilis Torosidis;

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Daniele De Rossi, Alessandro Florenzi, Seydou Keita, Radja Nainggolan, Leandro Paredes, Miralem Pjanic, Salih Uçan;

TÁMADÓK: Seydou Doumbia, Gervinho, Victor Ibarbo, Juan Iturbe, Adem Ljajic, Antonio Sanabria, Francesco Totti.

A két együttes összesen 178 alkalommal találkozott egymással, a mérleg 76 Milan és 46 Roma győzelem, míg 56 alkalommal döntetlen született. Ezeken a mérkőzéseken a Milan 252 gólt szerzett és 196-ot kapott.

A játékvezető Paolo Tagliavento lesz. 


A 43 éves bírónak ez a 12. szezonja az olasz élvonalban és összesen 174 meccset vezetett. Tagliavento 22 találkozón fújta a sípot a Milannak, a mérleg 9 győzelem, 8 döntetlen és 5 vereség. Ami a Romát illeti, a következő a mutató: 28 meccs, 18 győzelem, 4 döntetlen és 6 vereség.

forrás: acmilan.hu