Recent comments

Friss Hírek

SZUPER KUPA: Karácsony előtt lesz a döntő?

Az Olasz Szuperkupa döntő várhatóan a San Siroban kerül megrendezésre, december 23-án, a Juventus és a Napoli együttese között.



Habár ezek az információk még nem hivatalosak, jelek szerint a felek már megegyeztek az időpontot és a helyszínt illetően is. 

Ezt a mérkőzést, amely a bajnokság győztese és a Coppa Italia nyertese között zajlik, általában a szezon előtt szokták lejátszani, de idén nem sikerült a nyáron megfelelő időpontot találni. 

Azonban nem ez volt az első ilyen eset, ugyanis az 1995-96-os idényben, január 17-én került sor az Olasz Szuperkupa döntőjére, amelyet a Juventus és a Parma játszották.


Mindkét részvevőnek megfelel a milánói helyszín, miután az Egyesült Arab Emírségek és a Katari kezdeményezés is meghiúsult.


A Juventus a legutóbbi két kiírást megnyerte, két éve a Napolit győzte le 4-2-re, tavaly pedig a Lazio ellen győzedelmeskedett 4-0 arányban.


Jelenleg a Milan az egyetlen csapat, amelynek sikerült zsinórban háromszor megnyerni a trófeát, erre 1992-ben 1993-ban és 1994-ben került sor.

forrás: juventushungary.hu