Recent comments

Friss Hírek

LAZIO: Keita Baldé olasz válogatott lehet?

A szenegáli állampolgársággal bíró, de Spanyolországban született játékossal kapcsolatban felmerült, hogy a spanyol válogatottba kap meghívót, és elvileg Vicente del Bosque meghívót is küldött számára a macedónok elleni mérkőzésre, azonban adminisztrációs okok miatt nem érkezett meg a nemzetközi játékengedélye, így nem játszhatott a spanyol nemzeti tizenegyben.


A Gazzetta dello Sport szerint Keita Baldénál komolyan felvetődött, hogy mégsem a spanyol csapatot választja majd ezt követően, hanem mivel már a Lazióban futballozik, nem szívesen hagyná el Olaszországot, és fel kívánja venni az olasz állampolgárságot, hogy a Squadra Azzurrában szerepeljen. 

Ez rendben is lenne, csak annyi a probléma, hogy ahhoz, hogy valaki megkapja az állampolgárságot Olaszországban, legalább öt éve életvitelszerűen ott kell élnie, Keitánál pedig ehhez még 2018-ig várni kell, ezzel pedig a 2016-os Eb-t minden bizonnyal, a 2018-as Vb-t pedig valószínűleg kénytelen lenne kihagyni – feltéve, ha az olasz színekben szeretne ott részt venni.

A 19 éves játékos esetében ez nagy kiesés lenne, hiszen 2018-ban 23 éves lenne, súlyos éveket vesztve ezzel a nemzetközi karrierje szempontjából.

forrás: azzurri.co.hu