Recent comments

Friss Hírek

Hétgólos Inter-diadal, otthon kapott ki a Napoli

Az olasz labdarúgó Serie A 2. fordulójában az Internazionale hazai pályán 7–0-ra kiütötte a Sassuolót, míg a Napoli meglepetésre 1–0-ra kikapott otthon a Chievótól.



Az Internazionale dolga meglehetősen könnyű volt a Sassuolo ellen: a fekete-kékek kiválóan futballoztak, Mauro Icardi Diego Milito óta első interesként három gólt szerzett, a vége pedig 7–0 – a legnagyobb különbségű hazai bajnoki siker 1966 óta.

A gólok sorát Icardi nyitotta meg a 3. percben, majd a 21.-ben Mateo Kovacic megszerezte az első Serie A-s találatát. A 30. percben Icardi szép csavarással vetett véget az izgalmaknak a mérkőzésen, később Daniel Osvaldo egy bal oldali Dodo-szóló és egy kipattanó után a 43. percben a negyediket ünnepelhette.

Az Inter a szünet után se állt le, Icardi az 53. percben lőtte a harmadik gólját, majd Domenico Berardi kiállítását és egy üres kapura tökéletesen kijátszott akciót követően Osvaldo növelte hatra a hazai találatok számát.

Ezután a csereként beállt és a hatodik gólnál gólpasszt adó Fredy Guarín kapufáról bevágódó lövéssel fokozta a Sassuolo kínjait – az előző szezonban otthon kaptak egy hetest az Intertől, most idegenben, és még hátravolt negyed óra. Ezt már megúszták a vendégek kapott gól nélkül, maradt a 7–0. 

Az Inter hálója egyelőre érintetlen ebben az idényt az összes tétmérkőzést tekintve.

Internazionale–Sassuolo 7–0 (Icardi 4., 30., 53., Kovacic 21., Osvaldo 43., 72., Guarín 74.)


Nápolyban a hazaiak új farmermezükben vonultak ki a pályára, de a különleges dressz nem hozott szerencsét. 

Az első félidőben Gonzalo Higuaín kiharcolt és kihagyott egy tizenegyest (Bardi védett), a Chievo részéről Maxi López erre egy lécet eltaláló lövéssel válaszolt. A veronaiak a 49. percben megszerezték a vezetést – Maxi López ekkor már nem hibázott –, és meg is tartották az előnyt. 

A Napoli egészen pocsék büntetőstatisztikát mondhat magáénak, a legutóbbi öt olasz élvonalbeli szezonban tizenöt (!) tizenegyest rontottak játékosai – minden más csapatnál legalább héttel többet.

Napoli–Chievo 0–1 (Maxi López 49.)


A Fiorentina Facundo Roncaglia kiállítása után emberelőnybe került az utolsó 18 percre a Genoa ellen, ám nem sikerült kihasználnia az emberfórt, a genovaiak értékes ponttal távozhattak. Roncaglia egyébként pont a Fiorentina kölcsönjátékosaként futballozik a Genoában...

Fiorentina–Genoa 0–0


A gólt és gólpasszt jegyző Antonio Candreva vezetésével a Lazio simán elintézte a Cesenát, az Atalanta pedig már a negyedik percben vezetést szerzett és nyert is a Cagliari otthonában.

Lazio–Cesena 3–0 (Candreva 19., Parolo 56., Mauri 90.)


Cagliari–Atalanta 1–2 (Cossu 85. – 11-esből, ill. Estigarribia 4., Boakye 67.) 

forrás: NSO