Recent comments

Friss Hírek

FIFA: Jön a videobíró!

Sepp Blatter FIFA-elnök bejelentette, hogy az edzőknek lehetőségük lesz tv-s visszajátszást kérni a bíróktól. 


Jön a challenge! 



Több amerikai sportágban is jelen van már a challenge intézménye, azaz vitatott esetekben – bizonyos számú alkalommal – az edző kérheti, hogy tv-felvételről nézze vissza az esetet. Így ha a játékvezető hibázik, a challenge alkalmazásával helyre lehet hozni a dolgot.
Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke a manchesteri Soccerexen két fontos dolgot is bejelentett. 
 
Az egyik, hogy ismét – immár ötödször – indul a FIFA elnöki posztjáért – ezen ki is akadt az internet népe. A másik viszont talán még ennél is fontosabb a játék szempontjából: bevezetik a challenge intézményét, azaz a videobírót a labdarúgásba – írja a BBC.
 
A 78 éves sportvezető bejelentése szerint egy edzőnek egy félidőben két alkalma lenne megkérdőjelezni a bíró döntését.Hozzátette:
 
“Ezt követően egy tv-képernyőn kellene megtekinteni a jelenetet – a tv-társaság monitorján, nem egy másik bíróén. A bíró és ez edző megnézné együtt a felvételt és a bíró megváltoztathatja a döntését, mint például a teniszben.”

Jövőre próbálnák ki először a rendszert, olyan versenysorozatban, amelynek minden meccsét adja tv – még az is lehet, hogy az U20-as vb-n, Új-Zélandon.

forrás: vs.hu