Recent comments

Friss Hírek

CONTE: Kemény próba vár ránk

A Juventus sikeredzője néhány nappal ezelőtt a hollandok legyőzésével már sikeresen bemutatkozott az olasz válogatott szövetségi kapitányaként, ám az első hivatalos tétmérkőzésre csak kedden, Oslóban kerül sor. 

Conte szerepvállalásától nem mást várnak az olaszok, minthogy ismét visszaemelje őket a világelitbe, így nem kis tehet nehezedik a szakember vállára. 
Conte azonban egy igazi fanatikus, a játék megszállottja, ráadásul edzői karrierje elején jár, így ideális választásnak tűnik az ő kinevezése. Fantasztikus motivátor - mondta róla néhány nappal ezelőtt Gigi Buffon, aki annak idején még együtt játszott a kapitánnyal, és a csapat kapusa szerint Conte regnálása alatt sok jó dolog történik majd az olasz válogatottal. 
Nos, a vb-bronzérmes hollandok két vállra fektetése mindenesetre jó belépő volt, ráadásul az olasz lapok külön kiemelték, hogy olyan játékosok villogtak, akiket az utóbbi időben több kritika is ért, így például a dortmundi Ciro Immobile vagy Simone Zaza. 

Conte mentalitására jellemző, hogy a pénteki győzelem után nem szállt el, a norvégok elleni meccsen ugyanakkor hasonló küzdőszellemet és teljesítményt akar látni fiaitól. 
Kellemetlen érvágás az olaszoknak, hogy Mario Balotelli eltiltása miatt nem lehet ott Oslóban, ugyanakkor Conte ezért már meg sem hívta a hollandok ellen sem, így viszont volt alkalma másfajta felállásban is kipróbálni a támadószekciót.

"Sokat tettük azért, hogy megtaláljuk a megfelelő csatársort, olyan játékosokkal, akik megértik egymást ugyanakkor különböző variációs lehetőséget is magukban hordoznak. Tovább kell folytatnunk a munkát, a norvégok ellen kemény próba vár ránk" - mondta a Conte a találkozót megelőzően. 
Balotelli hiányát nem biztos, hogy megérzi majd az olasz gárda, ugyanakkor Andrea Pirlo és Claudio Marchisio távolléte már jóval nagyobb veszteséget jelent. A két Juventus-játékos a középpálya meghatározó szereplője, így nélkülük Danielle De Rossinak és a visszatérő Marco Verrattinak kell átvennie az ő szerepüket. Kihagyja a meccset még a védő Giorgio Chiellini is. 
Olaszország tehát nagy reményekkel várhatja a keddi összecsapást, hiszen új szelek fújnak most Itáliában, az első meccsen aratott presztízsgyőzelem további lökést adhat a squadra azzurának.
forrás: hatharom.com