Recent comments

Friss Hírek

EB 2016: Norvégiában és a Sport2-n a Squadra Azzurra

Az augusztusban kinevezett új szövetségi kapitány, Antonio Conte ma este Oslóban debütál tétmeccsen is a válogatott élén, miután a múlt héten magabiztos, 2-0-s sikert aratott válogatottjával Hollandia legjobbjai ellen. 



A fiatal tréner vezetésével ma este is joggal reménykedhetünk egy hasonló eredményben, de érdemes lesz óvatosan kezelni a norvégokat.

A két csapat a H csoport második meccsén méri össze erejét. A hatos csoport nem ígérkezik sétagaloppnak, de a megváltozott kijutási rendszer miatt kötelező könnyedén venni az akadályt és egyenes ágon kijutni az Eb-re. Erre az olaszokon kívül a horvátoknak van a legjobb esélyük, akik 2 éve az Eb-n még a csoportból is kis híján kinyomták a később döntőig masírozó taljánokat. A harmadik, pótselejtezőt érő helyért minden bizonnyal a bolgárok vívnak majd nagy harcot Olaszország mai ellenfelével, Norvégiával, Azerbajdzsán és Málta pedig vélhetően az utolsó két helyet bérli majd ki magának.

Norvégia a nyári Vb selejtezősorozatában az egyik legkönnyebbnek tűnő csoportban csak a 4. helyen végzett Svájc, Izland és Szlovénia mögött. Nagy tornán eddig mindössze 4-szer szerepeltek: 3 alkalommal Vb-n (utoljára 1998-ban), egyszer, 2000-ben pedig Eb-n. A csapat szövetségi kapitánya a topfutballban kevésbé ismert Egil Olsen, csapatkapitányuk a Crystal Palace hátvédje, Brede Hangeland, gólrekorderük pedig egy bizonyos Jorgen Juve nevű úriember. A FIFA aktuális ranglistáján Norvégia az 53., Olaszország pedig a 14.

A két csapat nem rendelkezik hosszú közös múlttal, 1938 és 1994 között például egyáltalán nem találkoztak egymással. 

Az 1938-as Vb-n a Squadra Azzurra hosszabbításban nyert 2-1-re, az 1994-es és az 1998-as világeseményeken egyaránt 1-0-ra diadalmaskodtunk, majd egy 1-0-s norvég győzelem következett egy barátságos meccsen. Utoljára a 2006-os Vb selejtezőjében mérte össze erejét a két csapat, akkor Olaszország hazai pályán 2-1-re nyert De Rossi és Toni góljaival, idegenben pedig 0-0-s döntetlent ért el, és a 2. helyen befutó norvégok előtt megnyerte a csoportot.

Antonio Conte több sérültre és az eltiltott Marchisióra sem számíthat a mai meccsen, Chiellini vádliproblémája miatt haza is utazott a válogatottból, ahogy korábban Paletta és Osvaldo is kidőltek. 

A rendelkezésére álló keretből Conte minden bizonnyal ma is a 3-5-2-es felállást fogja választani, a kapuba visszakerül a csapatkapitány Buffon, a védelemben pedig ismét a hollandok ellen jól szuperáló Ranocchia-Bonucci-Astori trió rombolhat. 

A középpályán a hírek szerint egy hely kiadó még, a jobb oldalon Conte Candreva és Darmian között vacillál, elöl pedig újfent Zaza és Immobile kaphatnak szerepet. 

Íme a várható kezdők:

Norvégia (4-3-3): Jarstein – Elabdellaoui, Nordtveit, Forren, Hogli – Konradsen, Johansen, Jenssen – Skjelbred, King, Elyounoussi.

Olaszország (3-5-2): Buffon – Ranocchia, Bonucci, Astori – Candreva, Florenzi, De Rossi, Giaccherini, De Sciglio – Zaza, Immobile.

A 20:45-kor kezdődő találkozót a Sport 2 élőben közvetíti.

forrás: azzurri.co.hu