Recent comments

Friss Hírek

A Napoli kicentizte, az Inter döntetlennel kezdett

A Napoli egy 95. percben szerzett góllal 2–1-re nyert a Genoa otthonában, míg az Inter döntetlent játszott a Torino vendégeként az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság nyitó fordulójában. 


Gonzalo Higuaín beadása után José Callejón kapás lövésével már a 3. percben vezetéshez jutott a Napoli, ám ezt követően a Genoa játszott sokkal veszélyesebben. 

A vendégek kapujában Rafael több nagy védést is bemutatott, a 40. percben viszont már nem tudott mit kezdeni a chilei Mauricio Pinilla fejesével.

A Napoli a második félidőben az idő múlásával egyre nagyobb nyomás alá helyezte a hazaiak kapuját, de úgy tűnt, a Genoa otthon tart egy pontot. 


A 95. percben aztán a csereként beállt holland Jonathan De Guzmán – aki 20 perce volt a pályán az első olasz élvonalbeli meccsén – tökéletes ütemben robbant be egy beadásra, és közelről nem hibázott, a nápolyiak így mégis megszerezték a győzelmet. 

Genoa–Napoli 1–2 (Pinilla 40., ill. Callejón 3., De Guzmán 95.)


A Torino a 20. percben büntetőhöz jutott – miután a Serie A-ban debütáló Nemanja Vidics megrúgta Fabio Quagliarellát –, a labda mögé az Atlético Madridba igazolt Alessio Cerci távollétében Marcelo Larrondo állt, az argentin csatár lövését azonban Samir Handanovic kivédte. 

A Serie A legutóbbi 5 idényében 14 tizenegyest hárított a 30 éves szlovén, legalább kétszer annyit, mint bármelyik másik kapus ebben az időszakban. Egy másik argentin támadó, nevezetesen Mauro Icardi már a kapuba talált, ám lesen volt, így az Inter-hívek sem örülhettek gólnak az első félidőben.

Sőt a másodikban sem, maradt a 0–0. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy Vidics a 93. percben gúnyosan megtapsolta a játékvezetőt, amiért piros lapot kapott cserébe.


Torino–Internazionale 0–0

A TÖBBI PÁLYÁN TÖRTÉNT

Antonio Di Natale ebben a bajnoki idényben is elkezdte. Mármint a gólgyártást, az Udinese veterán csatára a második félidőben duplázott az újonc Empoli ellen, ezzel a fekete-fehérek megszerezték a három pontot. 

 Udinese–Empoli 2–0 (Di Natale 57., 62.)  


Az első osztályba idén visszajutott Palermo a Sergio Agüeróhoz és Vincenzo Montellához hasonlított argentin Paulo Dybala korai góljával szinte az egész mérkőzésen vezetett a Sampdoria ellen, ám a 41. perctől emberhátrányban játszó vendégek a 91. percben egyenlítettek.

Palermo–Sampdoria 1–1 (Dybala 7., ill. Gastaldello 91.)

A Sassuolo–Cagliari találkozó szintén 1–1-re végződött, míg az újonc Cesena a spanyol Alejandro Rodríguez góljával hazai pályán legyőzte a Parmát.

Sassuolo–Cagliari 1–1 (Zaza 42., ill. Sau 44.)

Cesena–Parma 1–0 (A. Rodríguez 38.)

forrás: NSO