Recent comments

Friss Hírek

Ronaldo: A Juve két Scudettót is ellopott az Intertől

Az egykor az Inter csapatában is megfordult, manapság leginkább látványos elhízásáról nevezetes brazil csatár, Ronaldo is megszólalt a Sportweek mai számában az olasz labdarúgást máig sokkoló Caliopoli botrány kapcsán.

 
"A Scudetto elvesztése az utolsó fordulóban lesújtó volt, azonban a Calciopoli új fényben világítja meg azokat az éveket." - emlékezett a brazil 2002 májusára, amikor a Lazio 4:2-es győzelmet aratva, lesöpörte csapatát a pályáról, ezzel bajnoki címhez segítve a Juventust.

"Két Scudettót is elloptak tőlünk, az elsőt 1998-ban, amikor nem adtak büntetőt Mark Iuliano ellenem elkövetett szabálytalanságáért, majd 2002-ben, amikor így végződött. Mindkét esetben az a Juventus lett a győztes, amelyet a Luciano Moggi, Antonio Giraudo és Roberto Bettega nevével fémjelzett Triád irányított."


"Természetesen már akkoriban is úgy éreztük, hogy valami tisztátalanság történik, de nem voltak bizonyítékaink. A Caciopoli megmutatta, hogy igazunk volt."

A szebb napokat is megélt brazil természetesen nem tért ki arra a tényre, hogy a 2010-ben napvilágra került bizonyítékok, rögzített telefonbeszélgetések formájában, egyértelművé tették az Inter érintettségét a botrányban, s kizárólag az ügy jogi elévülése mentette meg a milánói klubot a felelősségre vonástól.

forrás: juventuz.blog.hu