Recent comments

Friss Hírek

Megérdemelt nápolyi siker, vége a nagy Juve-szériának

Huszonkét veretlen bajnoki után kikapott a Juventus: az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 31. fordulójának rangadóján a címvédő kettő nullás vereséget szenvedett a Napoli otthonában.


Rögtön a meccs elején magához ragadta a kezdeményezést a Napoli, és kapuja elé szegezte a címvédőt. 

A hetedik percben meg is szerezhette volna a vezetést a házigazda, ám Lorenzo Insigne beadása után Gonzalo Higuaín közvetlen közelről Gianluigi Buffonba lőtt. Még ugyanebben a percben a hálóba is talált a nápolyi gárda, Marek Hamsík az ötös sarkáról kotorta a kapuba az Insigne lövése után levágódó labdát, ám a szlovák válogatott középpályás lesen volt, így  nem lett gól.

Nagyon bekezdett a Napoli, a tízedik percben Henrique gurított középre a jobb oldalról, az alapvonal mellől, Hamsík lendületből, állítgatás nélkül tüzelt 15 méterről, Buffon azonban fölé tolta a keresztléc alá tartó lövést. 

A hazaiak mezőnyfölénye aztán a 37. percben góllá érett: Insigne tekert középre a bal oldalról, José Callejón pedig Kwadwo Asamoah mellett öt méterről a kapuba belsőzött, Buffon hiába kapott bele a labdába, nem tudott védeni. (1-0)

A 44. percben egy Juventus-lehetőséget is feljegyezhettünk, Stephan Lichtsteiner jobb oldali beadását Pablo Osvaldo akrobatikus mozdulattal próbálta kapura húzni, de célt tévesztett, a labda fölé ment. A szünetben így megérdemelten vezetett a Napoli. 

A fordulás után kicsit kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, többet támadott a Juventus.

Az 52. percben ígéretesnek tűnő kontrát vezetett a Napoli, de Insigne a tizenhatoson belül elcselezte magát, így Martín Cáceres tisztázni tudott. A csereként beálló Mauricio Isla kissé élénkítette a Juventus jobb szárnyát, első beadását azonban Pepe Reina lehúzta.

Az 59. percben ismét Buffonnak kellett óriási védést bemutatnia, Gulam 22 méterről, a jobb oldalról küldött rá egy szabadrúgást, a Juventus kapusa azonban nagyot vetődve ujjheggyel fölé tolta a labdát. A Juventus próbált előreívelt labdákkal és hosszú indításokkal veszélyeztetni, ám a nápolyiak ezeket rendre lefülelték, Andrea Pirlót pedig remekül vonták ki a forgalomból.

A 81. percben a Napoli cseréi eldöntötték a meccset: Goran Pandev egy kontra végén pazar labdát tálalt Dries Mertens elé, a belga szélső pedig Marchisio és Lichtsteiner mellett 14 méterről, a jobb oldalról kilőtte a hosszú alsót. (2-0)

A hatperces hosszabbítás sem hozott áttörést a Juventus támadójátékában, így a listavezető kikapott a harmadik Napoli otthonában, ám még így is megnyugtató előnnyel vezeti a tabellát az AS Roma előtt.

NapoliJuventus 2-0 (Callejón 37., Mertens 81.)

forrás: NSO