Recent comments

Friss Hírek

EL: Pirlo óriási szabadrúgásgóllal lőtte tovább a Juventust

A labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágóján a Juventus Andrea Pirlo szabadrúgásgóljával 1–0-ra legyőzte idegenben a Fiorentinát, így 2–1-es összesítéssel továbbjutott a párharcból.



A lilák már az első percekben nekiestek a vendégeknek, öt perc sem telt el, de már három ígéretes helyzetet is feljegyezhettünk hazai oldalon. Idővel erőre kapott a Juventus és kitört a szorításból, ami a félidő közepén már lövésekben is megmutatkozott. 

Az Ilicic elpuskázott ziccerével zárult első játékrész összességében kiegyenlített küzdelmet, kőkemény párharcokat hozott és hatalmas taktikai csatát ígért a második félidőre.

A szünetet követően már a Juventusnak volt sietősebb, de ez a – továbbra is teljesen nyílt – játék képén nem látszott meg. Kisebb helyzetek, távoli lövések mindkét oldalon adódtak, érezhető volt, az első gól mindent eldönthet.

A Fiorentina a meccs kétharmadánál fáradni kezdett, a 70. percben pedig meg is érkezett a sorsdöntő találat, miután Gonzalo Rodríguez a tizenhatos közelében felrúgta Llorentét, és második sárga lappal kiállította Howard Webb. A kaputól 17 méterre megítélt szabadrúgáshoz Andrea Pirlo állt oda, aki – szokásához híven, akárcsak pár napja a Genoa ellen – művészi precizitással lőtte ki a felső sarkot. 0–1


Az emberhátrányba került Fiorentina a gól után már nem tudott komoly veszélyt jelenteni Buffon kapujára, így hiába játszott jól és állt továbbjutásra a mérkőzés több mint kétharmadában, kiesett az Európa-ligából, a „zebrák” tovább menetelhetnek a hazai El-döntő felé.

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Fiorentina (olasz)–Juventus (olasz) 0–1
Gólszerző: Pirlo (71.)
Kiállítva:
G. Rodríguez (Fiorentina, 69.)


Továbbjutott:
a Juventus, 2–1-es összesítéssel


forrás: NSO