Recent comments

Friss Hírek

Udinese: Elhunyt a klub legendás csapatának magyarja

Az Udinese labdarúgócsapata hivatalos honlapján számolt be róla, hogy hosszú betegség után 83 éves korában elhunyt Szőke László, az udineieket 1952 és 1955 között szolgáló magyar középpályás.


A labdarúgó 1930-ban született Budapesten, és a kommunisták elől menekülve már 19 évesen kikerült Olaszországba, amelyhez – egy-egy kolumbiai és franciaországi szezont leszámítva – pályafutása kötődött. 

Az Udinese honlapjának beszámolója szerint Szőke halálával a fantasztikus 1954–1955-ös csapat egyik utolsó túlélőjét veszítette el, amely végül második helyen végzett a Serie A-ban a Milan mögött. A Lazi becenévre hallgató futballista egyik legjobbja volt a friuliaknak abban a szezonban, mindössze két mérkőzést hagyott ki az idényben.


A középpályás(a képen jobbról az első) az Udinese után a Triestinában és a Bresciában játszott, végül sérülése miatt előbbi csapattól vonult vissza 1962-ben. 

Szőke a labdarúgó-pályafutását követően kereskedelmi területen helyezkedett el, de az Udinesétől sosem szakadt el végleg. Felesége, Cornelia Bertoli nagybátyja, Giuseppe Bertoli a klub első Serie A-s korszakának elnöke volt, egy ideig maga Szőke is dolgozott a klubnál és szakíróként is kötődött a futballhoz.

forrás: NSO