Recent comments

Friss Hírek

A Roma győzelemmel ünnepelte Totti jubileumát

A Serie A 30. fordulójában a Roma hazai pályán 2–1-re legyőzte a Torinót, így Francesco Totti győztes csapat tagja lehetett, a hazaiak csapatkapitánya ma játszotta 700. hivatalos tétmérkőzését a Roma színeiben. 


Csendesen telt el az első félidő első része, amint azt várni lehetett, a Roma játszott fölényben, de igazán nagy helyzeteket sokáig nem tudott kidolgozni. 

Később viszont egyre nagyobb nyomás helyeződött a Torino kapujára, de a vendégek kapusa, Daniele Padelli remekül védett, a 28. percben például Franseco Totti lövését hárította nagy bravúrral. Érdemes megemlíteni, hogy a rómaiak csapatkapitánya ma játszotta 700. hivatalos tétmérkőzését a fővárosi együttesben.

A jég végül a 41. percben tört meg, Gervinho remek egyéni alakítását követően Mattia Destro lőtt becsúszva a kapu jobb alsó sarkába nyolc méterről (1–0). Eközben a torinóiak mindössze egy veszélyes Immobile-lövést tudtak felmutatni az első 45 percben.

A második félidőt ezzel szemben remekül kezdte Giampiero Ventura együttese, az 52. percben Giuseppe Vives hosszú indítását követően Ciro Immobile lőtt gyönyörű mozdulattal a bal alsó sarokba öt méterről, a csatár kapásból küldte a kapuba a labdát, amivel megszerezte 17. találatát a bajnokságban. 1–1 


Ezt követően mind a két csapat előtt adódtak lehetőségek, a Torino nagyon feljavult az első félidőhöz képest, de így sem tudott pontot szerezni, mert a 91. percben jött a csereként beálló Alessandro Florenzi, aki Gervinho átadását követően bombázott az ellenfél kapujába (2–1). 

A Torino két fordulóval ezelőtt szintén a hajrában esett el értékes ponttól, akkor a Napoli nyert ellenük hasonló körülmények között.   

Roma–Torino 2–1 (Destro 41., Florenzi 91., ill. Immobile 52.)  

forrás: NSO