Recent comments

Friss Hírek

Tévez szállította a Juve-sikert, négyet vágott a Napoli, Firenzében nyert a Milan

Az olasz labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában a listavezető Juventus Carlos Tévez két góljának köszönhetően 2–1-re legyőzte hazai pályán a Parmát.


 A meccs előtt már biztossá vált: egy nagy széria biztos megszakad, hiszen a Juventus a legutóbbi 14 hazai bajnoki mérkőzését megnyerte, míg a Parma már 17 találkozó óta veretlen a Serie A-ban.

Az első pár percben úgy tűnt, hogy a Parma félti jobban a sorozatát, ugyanis Cassanóék már az első perctől kitámadtak. Akadtak is lehetőségeik a vendégeknek, sőt a 20. percben a vezetést is megszerezhették volna, már persze ha nincs Buffon, aki Amauri négy méterről megeresztett bombáját is hárítani tudta.

A kihagyott helyzeteket megbosszulta a Juve, és öt perccel később magához ragadta a vezetést a torinói együttes. Carlos Tévez szinte a teljes pályán átküzdötte magát, majd kiszorított helyzetből, hét méterről Mirante lábai között a kapuba gurított. 1–0

Hét perccel később a másodikat is berámolta a Juve, Vidal közeli bombáját még hárítani tudta Mirante, de Tévez ismétlésére már nem ért oda a Parma kapusa, az argentin az ötösről az üres kapuba vágta a labdát. 2–0

A fordulás után megint felpörgött a Parma, és a 62. percben szépítettek is a vendégek. Chiellini fejelte le a labdát egy beadás után Cristian Molinaro elé, aki megvárta, míg egyet pattan a labda, majd kilőtte a jobb felsőt. 2–1

A Parma küzdött az újabb gólért, de miután a Chiellinit lekönyöklő Amaurit kiállította a játékvezető, szétestek a vendégek. Ennek ellenére egy gyors kontra után Cassano az utolsó pillanatban még kiegyenlíthetett volna, de Buffon megint megmentette együttesét, így a végeredmény 2–1 lett, és ezzel megszakadt a Parma szériája.

 
 Juventus–Parma 2–1 (Tévez 25., 32., ill. Molinaro 62.)


A Napoliban Gonzalo Higuaín csak a kispadon kapott helyet, a kékek gólveszélyes játékára ezúttal mégsem lehetett panasz, hiszen a szünetig négy gólt vágott Rafa Benítez együttese. 

A Higuaín helyén játszó Duván Zapata két góllal hálálta meg a bizalmat, a kolumbiai jegyezte az első és a negyedik találatot. Mellette José Callejón is nagyszerű napot fogott ki, Zapata mindkét góljánál ő volt az előkészítő, és a 25. percben magára is vállalt egyet. A harmadik gólt Henrique szerezte, aki távolról lepte meg Mariano Andújar kapust.

Szünet után kiengedett a Napoli, amit meg is büntetett a szicíliai csapat, hiszen előbb Fabian Monzón, majd fejjel a szlovákiai Gyömbér Norbert is betalált, mindez azonban csak szépségtapasznak volt jó: a Benítez-csapat 4–2-re nyert.

Catania–Napoli 2–4 (Monzón 52., Gyömbér 75., ill. Zapata 17., 43., Callejón 25., Henrique 40.)


A tabellán hiába előzi meg jócskán a Milan a Fiorentinát, a violák szerdán csődöt mondtak hazai pályán, ezzel hamar elfeledtették nápolyi sikerüket. Túlzás lenne állítani, hogy a piros-feketék jól játszottak, de kapura veszélyesebbek voltak a támadásban a vendégek. 

A félidő közepén vezetést szerzett a rossoneri: Mario Balotelli szabadrúgás utáni kellemetlen, a kapuelőtérben lepattanó labdáját Neto csak öklözni tudta, a legjobb ütemben viszont érkezett Philippe Mexes, és a kapu jobb oldalába fejelt. 0–1

A második játékrész közepén is egy Balotelli-szabadrúgás után született gól, igaz, ekkor már közvetlenül: Facundo Roncaglia fölösleges szabálytalansága után a támadó 21 méterről csavart bal felső sarokba. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a meccs, Vincenzo Montella csapatának alig volt momentuma a meccsen, így nem érdemelt pontot.

Fiorentina–AC Milan 0–2 (Mexes 23., Balotelli 64.)

A többi pályán:

Atalanta–Livorno 2–0 (G. De Luca 22., Denis 59.)

Cagliari–Hellas Verona 1–0 (Nene 32.)


Chievo Verona–Bologna 3–0 (Paloschi 7. – 11-esből, 78., Rigoni 89.)

Genoa–Lazio 2–0 (Gilardino 65., Fetfacidisz 84.)

Sassuolo–Sampdoria 1–2 (Longhi 16., ill. Sansone 1., Okaka Chuka 67.)


forrás: NSO