Recent comments

Friss Hírek

Veronában veszi üldözőbe a Juvét a Roma

A Serie A 29.fordulójában a Roma a kiesési gondokkal küzdő Chievo otthonában próbál faragni jelenlegi 14 pontos hátrányán a Juventusszal szemben.


A szombati nap jobban várt találkozója tehát vitán felül a Chievo-Roma összecsapás lesz, Rudi Garcia tanítványainak csak és kizárólag a győzelem lehet a céljuk, miután az utolsó 3 meccsen csak 4 pontot szereztek és hátrányuk most már igencsak tetemesre nőtt a Juvéval szemben. Még ha a Parma ellen elmaradt meccsüket hozzák is, a kétszeres bajnoki címvédőnek hátralévő 10 meccsén több pontot (12) kellene buknia, mint amennyit a szezon eddigi szakaszában összesen elveszítettek (9).

De mint tudjuk, a remény hal meg utoljára, a Roma tehát kénytelen kapaszkodni az utolsó szalmaszálba. Már csak azért is, mert a Farkasoknak nemrégiben megálljt parancsoló Napoli is mindössze 3 ponttal lemaradva követi őket a 3. helyen, ráadásul a Porto elleni El-búcsút követően most már Benítezék is teljes erejükkel a bajnokságra koncentrálhatnak majd, ahol nyilván szeretnék elkapni a Romát.

A Chievo bár utolsó 5 meccsén felemás sormintát követ (V-Gy-V-Gy-V), összességében 28 meccsükből mindössze 6-ot tudtak megnyerni az idei szezonban és ugyanennyi alkalommal játszottak döntetlent, jelenleg egyetlen pontra vannak a kiesést jelentő 18. helytől. 23 lőtt góljuk borzasztóan kevés, csak a Bologna (23) és a Catania (21) vetekedhet velük e téren. Ha mindehhez hozzátesszük, hogy 14 kapitulálással a Roma védelme messze a legjobb az idei szezonban, máris rájöhetünk, hogy viszonylag csekély valószínűséggel veszi majd be ma ellenfele kapuját a hazai csapat.

A hazaiaktól mindeddig csupán hárman tudtak egynél több gólt szerezni az idei szezonban, közülük a 8 gólos Paloschi és a 3 gólos Rigoni kezdő, az 5 találatnál járó Thereau valószínűleg csak pados lesz. A Roma legeredményesebbje jelen pillanatban a 7 gólos Destro, aki szintén a kispadon kezdhet, ellentétben a 6 találatot számláló Tottival. A Chievonál Paredes, Guana és Dramé, a Románál pedig Balzaretti és Strootman sérültek, eltiltás miatt Hetemaj és De Rossi hagyják ki a meccset.

Ősszel fordított pályaválasztás mellett az akkori hazai csapat Marco Borriello 67. percben szerzett góljával gyűjtötte be a 3 pontot, az volt sorozatban a 10. győzelmük, egyben az utolsó állomás a fantasztikus győzelmi sorozat során.

Toronymagas esélyese a mérkőzésnek a Roma, még akkor is, ha otthonuktól távol lényegesen instabilabbak, mint hazai környezetben, a Chievo pedig megnyerte utolsó két hazai bajnokiját.

forrás: azzurri.co.hu