Recent comments

Friss Hírek

Garcia: A második hely még nem dőlt el

Rudi Garcia azt várja a csapatától, hogy mindenki a második hely megszerzését tartja szem előtt és erre koncentrál minden idegszálával.

 
A Roma kedd este a Torinót fogadja vendégül 10 fordulóval a bajnokság vége előtt és a csapat célja, hogy év végén az automatikus BL indulást érő második helyen végezzen.

"Hogy mi különböztet meg minket a Juventustól? Ők most minden szempontból rekordot jelentő szezont futnak, igaz mi is, de mi mindössze annyit tudunk tenni, hogy nyerünk amikor csak lehet és meglátjuk ez mire lesz elég a szezon végén. A következő bajnokság még nagyon messze van, felesleges arról beszélni, most egy dologra kell koncentrálni, az pedig a tabella és ahol állunk."- kezdte a sajtótájékoztatót Garcia.

"Jelenleg 64 pontunk van és azt akarom, hogy a Torino meccs után ez a szám 67 legyen. A sok sérült ellenére is szeretnék a második helyen végezni a csapatommal a bajnokság végén."

"Nem akarok más csapatokról beszélni, én elégedett vagyok a sajátommal, a szezonnal és örülök, hogy itt lehetek. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy megtartsuk a második helyünket, szerintem a szezon hátralevő részére ez ésszerű cél."

"Ami a Torino elleni meccset illeti, Maicon sérülése még mindig nincs teljesen rendben, meglátjuk, hogy kedd estére rendbe jön-e. Habár nem komoly a sérülés, de fájdalmat érez, ami miatt meg kell várnunk az estét. Remélem, hogy addigra alábbhagy a fájdalom. Benatia helyett most Toloi fog játszani a védelemben. A csapat játékát mindig a pályára küldött játékosok határozzák meg és azok, akik rendelkezésedre állnak. Amikor Destro és Totti játszik az nem ugyanolyan, mint amikor Florenzi és Ljajic játszanak, akik gyakran váltogatják a helyüket. Erre a legnagyobb hatással az van, hogy a középpályán ki vethető be és sajnos onnan most elég sokan hiányoznak. Persze ettől függetlenül elégedett vagyok a középpályásaimmal Strootman és De Rossi hiányzása ellenére is."

"Eddig jól szerepeltünk, továbbra is a saját játékunkat fogjuk játszani, a második hely még nem dőlt el, nem szabad kiengednünk, ezért kedden meg kell nyernünk a meccsünket. Figyelembe kell vennem azt is, hogy miként tudom meccsről meccsre összeszedni a játékosokat, ez pedig nagyban függ a fizikai állapotuktól. Gervinho például kivételes a sorban, hiszen nála láthatjuk, hogy minden meccs után mennyire kipihent már másnap. Jó pár meccs még hátravan és minden játékos egyénileg kell megvizsgálni a kiválasztásnál."

Garciát megkérdezték arról is, hogy mi a véleménye az El Clasicóról, amit vasárnap este a Barcelona nyert meg 4:3-ra.

"Az El Clasico nagyon jó meccs volt és remek hírverés volt a foci számára annak ellenére, hogy rengeteg volt a lap és végül a Madrid 10 emberrel fejezte be a meccset."

"Itt Olaszországban mindig vannak jó csapatok, akik az első helyekért harcolnak. Mivel nálunk csak az első két hely jár automatikus BL indulással és a harmadik pedig selejtezőt ér, ezért ez a bajnokság nagyon kemény."

"A La Liga nagyon érdekes a szurkolók számára, mert a bajnoki cím még mindig nyitott, hiszen az unalmas, amikor egy csapat két hónappal a vége előtt már megnyeri azt. A bajnokság erőssége a csapatok gazdasági erősségén múlik és azon, hogy milyen játékosokat képesek megvenni, ezért jó a Serie A-nak, hogy ilyen játékosok szerződtek ide, mint Higuaín és Tévez. Kell a lehetőség ahhoz, hogy jó csapatot építs és ezzel még nyitottabbá tedd a bajnokságot." 


forrás: asroma.hu