Recent comments

Friss Hírek

Juventus - Parma: Előzetes

Nagy csatának ígérkezik a Juventus – Parma mérkőzés, ugyanis a vendégek már november óta nem kaptak ki, a zebrák pedig zsinórban 14 meccset nyertek meg otthon.


A Juventus tovább folytatja a harcot a harmadik Scudetto megszerzéséért. 

Az elmúlt héten a tabella utolsó helyén álló Catania ellen nyertek. De csupán csak egy gólt tudtak szerezni, amit Carlos Tévez neve mellé jegyezhettünk fel. Antonio Conte csapata zsinórban 5 mérkőzést nyert meg a Serie A-ban. A Bianconerik a legutóbbi három idegenbeli mérkőzésükön győzelmet arattak, kapott gól nélkül, beleértve a Európa Liga szereplésüket is. Conte fiai a holnapi győzelmükkel egy újabb rekordot adhatnak át a múltnak, amit még a Torino állított fel, méghozzá a hazai környezetben zsinórban 14 megnyert meccsével az 1975-76-os idényben.

Ami a játékos keretet illeti: Paul Pogba visszatért az egy meccses eltiltásáról, továbbá Mirko Vucinic is bevethető lesz. Azonban továbbra is a hiányzók soraiban van Angelo Ogbonna, Simone Pepe, Federico Peluso és Andrea Barzagli.

A Parmának különleges lesz ez a mérkőzés, ugyanis legutóbb a novemberi, Juventus elleni mérkőzésen kaptak ki utoljára. 

Azóta 17 meccsen nem találtak legyőzőre, legutóbb azonban csak döntetlent értek el a Genoa ellen. A ghánai Isaac Cofie hamar előnyhöz juttatta a Genoát, de tíz perccel később jött az egyenlítés Ezequiel Schelotto révén.

A Giallobluk továbbra is versenyben vannak az Európa Ligát érő helyezésért, amire elég jó esélyük lehet, ha így menetelnek továbbra is a Serie A-ban. Érdekesség, hogy a Parma idegenen több gólt szerzett, mint hazai környezetben.

Ami a játékos keretet illeti: Marco Marchionni újra bevethető lesz, ugyanis már letelt az eltiltása, de Walter Gargano, Jherson Vergara és Nicola Pozzi nem lehet ott a találkozón sérülés miatt.

A két csapat idáig 21 alkalommal találkozott Torinóban, amiből a Bianconerik 13 mérkőzést nyertek meg, míg a Parma csak hármat. Legutóbbi torinói mérkőzésükön 2-0-s hazai siker született.

Akire figyelni kell: Amauri (Parma) – Az egykori Juventus támadónak ez lesz az első mérkőzése a Bianconerik új stadionjában. A Juventusnak még egyszer sem talált be, amióta elhagyta a klubbot. A legutóbbi tíz bajnoki mérkőzésén hat gólt szerezett.

Várható kezdőcsapatok:
Juventus: Buffon; Caceres, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Pogba, Pirlo, Padoin, Asamoah; Llorente, Osvaldo

Parma: Mirante; Cassani, Paletta, Lucarelli, Gobbi; Acquah, Marchionni, Parolo; Biabiany, Amauri, Cassano

forrás: juventushungary.hu