Recent comments

Friss Hírek

A Fiorentina idegenben tudta legyőzni a Napolit

A Serie A 29. fordulójában a hazai pályán játszó Napoli 1–0-s vereséget szenvedett a Fiorentinától.


A Fiorentina úgy léphetett pályára, hogy tisztában volt azzal, ha nyer, akkor elléphet az őt üldöző Internazionale elől, hiszen a milánóiak hazai pályán 2–1-es vereségez szenvedtek az Atalantától. 

Ennek ellenére a Napoli uralta az első félidő nagy részét, főleg Gonzalo Higuaín volt elemében, aki előtt több kecsegtető lehetőség is adódott.

Ugyanakkor a 37. percben emberhátrányba kerültek a vendéglátók, egy kósza Fiorentina-támadás végén Favzi Gulam buktatta a tizenhatos előterében a kapura törő Marko Bakicsot, amiért azonnal kiállította őt a játékvezető. Az emberhátrány ellenére a nápolyiak maradtak támadásban, a firenzeiek annak ellenére sem tudtak ellenfelük fölé kerekedni, hogy létszámfölényben játszhattak. 

A második félidőben is hasonló volt a játék képe, a Napoli támadott többet, de érezhetően kezdett fáradni, Alessandro Matri ennek köszönhetően kétszer is hatalmas helyzetbe került, de nem tudott betalálni. Talán már mindeni elkönyvelte magában a döntetlent, amikor a 87. percben jött Joaquín, aki Josip Ilicic beadását fejelte közvetlen közelről a kapu közepébe. 0–1

A firenzeiek győzelmüknek köszönhetően négypontos előnyre tettek szert az Atalantától kikapó Internazionale előtt a tabella negyedik helyén. 

Napoli–Fiorentina 0–1 (Joaquín 87.)  

forrás: NSO