Recent comments

Friss Hírek

Kétszer köszönt be a Roma, ezzel nyert a Sassuolo ellen

Az olasz élvonalbeli labdarúgó–bajnokság (Serie A) 31. fordulójában a Sassuolo az AS Romát fogadta.


Ellentmondást nem tűrően kezdett a Roma, negyedórán keresztül a kapuja elé szegezte a Sassuolót, és a hazai csapat játékosai leginkább arra rúgták a labdát, amerre álltak. Jellemző, hogy szinte még a felezővonalat sem tudták átlépni a zöld-feketék.

A Roma aktív támadójátékának meg is lett az eredménye, mert a 16. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Missiroli adta el a labdát a saját tizenhatosa közelében, Nainggolan lecsapott rá, rögtön a kiugró Destro elé játszott, aki a 11 méterről szépen pörgetett a kifutó Pegolo fölött a kapuba. 0–1
 
A gól után visszavett a tempóból a Roma, a hazaiak pedig nem tudtak értékelhető akciót vezetni az első félidőben. Mégis paprikás lett a hangulat, mert a 35. percben úgy tűnt, tizenegyeshez jutott a Sassuolo. Rizzoli bíró először továbbot intett, sokáig nem derült ki, hogy mi lesz, végül labdaejtéssel folytatódott a meccs.

A második félidőben kiegyenlített küzdelmet láthattunk, és bár a Roma többször is kétgólos előnyre tehetett volna szert, Gervinho és Pjanic lábában maradt a gól. Az utolsó tíz percre beállt Totti is, de a játék képe nem változott. A talán már a hétközi, Parma elleni meccsre tartalékoló fővárosiak biztos védekezéssel tartották az előnyüket. 

Aztán a hatperces hosszabbítás utolsó percében a Roma Bastos révén belőtte a második gólját is, így a Sassuolo nagyon nehéz helyzetbe került a bentmaradásért vívott küzdelemben. 0–2

Sassuolo–Roma 0–2 (Destro, 16., Bastos, 96.)  


forrás: NSO