Recent comments

Friss Hírek

EL: Hazai pályán búcsúzott a Napoli

A labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének 21 óra után kezdődött visszavágóin eldőlt, hogy az olasz Napoli búcsúzik a sorozattól. 


A nápolyiak – az előzetes várakozásnak megfelelően – az első percekben nekimentek ellenfelüknek, majd tíz perc elteltével visszahúzódtak saját térfelükre és átengedték a kezdeményezést a portugál együttesnek. 

A Porto azonban nem nagyon tudott mit kezdeni a labdával (az első 45 percben egyszer sem találták el a kaput Quaresmáék), az olaszok viszont számos veszélyes kontrát vezettek és gólhelyzetet kialakítottak.

Ezek közül a 21. percben Pandev váltott gólra egyet, a macedón Higuaíntól kapott nagyszerű kiugratást és hat méterről finom mozdulattal emelte át a kapujából kimozduló Fabianót. 1–0.

A második félidőben a Napoli bátrabb támadójátékot vállalt fel és teljes mértékben ellenfele fölé nőtt, de az újabb találat  nem akart összejönni. Miközben a Porto kapuja előtt sorra maradtak ki a helyzetek (Fabiano több bravúrt is bemutatott), a túloldalon a 70. percben a csereként beállt Ghilas büntetett: az előző El-kör frankfurti hőse Fernando passza után higgadtan egyenlített. 1–1

Ekkor már három gól kellett volna az olaszoknak a továbbjutáshoz, de az újabb hazai gól helyett fordított a Porto: Quaresma cselsorozatát négy hazai védő is páholyból nézte, majd a portugál gondolt egyet és 15 méterről szétbombázta a rövid felső sarkot. 1–2.

A hajrában mindent megpróbált a becsületéért küzdő Napoli, a 92. percben pedig két cserejátékos révén az egyenlítés össze is jött: Callejón beadása után Zapata pofozta a labdát a kapuba. 2–2.

A lényegen ez a gól már nem változtatott, a Porto 3–2-es összesítéssel és a Benfica után második portugál csapatként jutott a legjobb nyolc csapat közé, ahol a Fiorentina és a Napoli búcsúja után csak a Juventus képviseli majd a Serie A-t.

Napoli (olasz)–Porto (portugál) 22
Gólszerző: Pandev (21.),, Zapata (92.), ill. Gilasz (69.), R. Quaresma (76.)


Továbbjutott: a Porto, 3–2-es összesítéssel


forrás: NSO