Recent comments

Friss Hírek

Roma: Strootmannak szétment a térde, jövőre térhet vissza

Rendkívül súlyos térdsérülést szenvedett Kevin Strootman, a Roma középpályása a Napoli elleni vasárnapi rangadón.


A 24 esztendős holland játékos a találkozó 7. percében sérült meg, pár perccel később ugyan visszatért a gyepre, de aztán cserélt kért. A mai vizsgálatok kimutatták, hogy bal térdében elszakadt az elülső keresztszalag, a porcok és bal oldalszalag is megsérült.

Az első jóslatok szerint körülbelül kilenc hónapot kell kihagynia, azaz a világbajnokságról lemarad, meglehet, 2014-ben már nem léphet pályára. Strootman alapembernek számított a holland válogatottban Louis van Gaalnál, eddig 25-ször viselte a címeres mezt, többször megkapta a csapatkapitányi karszalagot az Oranjében.

Strootmant tavaly nyáron szerződtette a Roma a PSV-től, 16.5 millió euró ellenében. 25 meccsen öt gólt és hat gólpasszt jegyzett a Serie A-ban. A sokoldalú középpályás sérülése Rudi Garciának és van Gaalnak is nagy csapást jelent. Utóbbi szakember a közelmúltban kijelentette, Robin van Persie, Arjen Robben és Strootman érinthetetlenek, biztosan ott lesznek a brazíliai világbajnokságon.

"Ez egy szörnyű dráma Kevinnek. El tudom képzelni, hogy minden összeomlott számára. Nagyon fontos időszakban volt a Romában és a válogatottban egyaránt. Elévülhetetlen érdemi vannak a brazíliai részvételünk kiharcolásában. De most Kevinnek a legrosszabb, akinek összetörtek az álmai" - nyilatkozta Louis van Gaal szövetségi kapitány.

A négy éve döntős Hollandia nehéz csoportba került a nyári tornán, a címvédő Spanyolország, Chile és Ausztrália lesz az ellenfele.

forrás: hatharom.com