Recent comments

Friss Hírek

Milan: Seedorf harmadik bajnokija jön

A Milan szombat este a Torinót fogadja a San Siróban a Serie-A 22. fordulójában.


A Milan a tabella 9. helyén áll 28 ponttal. 

A mérleg 21 mérkőzésen 7 győzelem, 7 döntetlen és 7 vereség, valamint 34 rúgott és 31 kapott gól. A rossoneri az utóbbi 5 mérkőzéséből hármat megnyert (Cagliari-Milan 1-2, Milan-Hellas Verona 1-0, Milan-Atalanta 3-0) és kettőt elveszített (Sassuolo-Milan 4-3, Inter-Milan 1-0).

Az előző fordulóban a Milan a Cagliari otthonában vendégeskedett. A 29. percben egy védelmi hibát követően Marco Sau szerezte meg a vezetést a hazaiaknak. A második félidőben Abate, Pazzini és Muntari is beállt, végül a Milan a 87. percben Balotelli, majd két perccel később Pazzini góljával megnyerte a mérkőzést és elhozta a három pontot. A Milan így kezdett: Amelia – De Sciglio, Rami, Bonera, Emanuelson – Montolivo, De Jong – Honda, Kaká, Robinho – Balotelli.

A piros-feketék hazai pályán 10 bajnoki mérkőzésen léptek pályára, a mérleg 5 győzelem, 3 döntetlen és 2 vereség, 14 rúgott és 9 kapott gól. Idegenben 11 mérkőzésen 2 győzelem, 4 döntetlen és 5 vereség a mérleg. A rúgott gólok száma 20, a kapott góloké 22.

A legeredményesebb játékos Mario Balotelli 13 góllal, őt követi Ricardo Kaká 6 és Robinho 5 találattal.

Clarence Seedorf, a Milan vezetőedzője kijelölte keretét a mérkőzésre. Nem áll rendelkezésre Ferdinando Coppola, Matias Silvestre, Cristian Zapata, Valter Birsa, Andrea Poli és Stephan El Shaarawy. Mario Balotelli eltiltott. A keretben szerepel a frissen igazolt Michael Essien és Adel Taarabt is. Továbbá Christian Abbiati és Ignazio Abate is felépült.
 
A gazzetta.it szerint a Milan a 4-2-3-1-es felállásban kezdhet. A kapus Abbiati lesz, a védelmet az Abate, Bonera, Rami, De Sciglio négyes alkothatja. A két védekező-középpályás Montolivo és De Jong lesz, míg elől Honda, Kaká és Robinho előtt Pazzini kezdhet.


Íme a Milan várható kezdőcsapata: Abbiati – Abate, Bonera, Rami, De Sciglio – Montolivo, De Jong – Honda, Kaká, Robinho – Pazzini.

A Torino a 6. helyen tanyázik a tabellán és 21 mérkőzésen 32 pontot gyűjtöttek. 

A mérleg 8 győzelem, 8 döntetlen és 5 vereség, valamint 34-27 arányú gólkülönbség. A vendégek az utóbbi 5 mérkőzésükből hármat megnyertek (Torino-Atalanta 1-0, Sassuolo-Torino 0-2, Torino-Chievo 4-1), egyet elveszítettek (Parma-Torino 3-1) és egyszer döntetlent játszottak (Torino-Fiorentina 0-0).

Az előző fordulóban a Torino hazai pályán fogadta az Atalantát. A találkozó egyetlen gólját a 61. percben Alessio Cerci szerezte büntetőből. A hazaiak 1-0-ra nyertek. A Torino a következőképpen állt fel: Padelli – Glik, Maksimovic, Moretti – Darmian, Farnerud, Vives, Masiello – El Kaddouri – Cerci, Immobile.

A bikák hazai környezetben 11 mérkőzésen játszottak, a mérleg 5 győzelem, 5 döntetlen és 1 vereség, valamint 20-11 arányú gólkülönbség. Idegenben a mérleg 10 meccsen 3 győzelem, 3 döntetlen, 4 vereség és 14 rúgott, 16 kapott gól.

A torinói együttes házi góllövőlistáját Alessio Cerci és Ciro Immobile vezeti 10-10 góllal. Őt követi Alexander Farnerud 3 góllal.

A gazzetta.it szerint Ventura a 3-5-2-es felállásban küldheti pályára játékosait. A kapuban Padelli, a védelemben Maksimovic, Glik és Moretti kezdhet. Az öt középpályás Darmian, Basha, Vives, Farnerud és Masiello lesz, míg a támadó-szekciót a Cerci, Immobile kettős alkothatja.

Íme a Torino várható kezdőcsapata: Padelli – Maksimovic, Glik, Moretti – Darmian, Basha, Vives, Farnerud, Masiello – Cerci, Immobile.

A két csapat története során 187 alkalommal találkozott egymással, a mérleg 69 Milan és 54 Torino győzelem, míg 64-szer döntetlen született. Ezeken a mérkőzéseken a Milan 282, a Torino 225 gólt szerzett.

A két együttes legutóbb 2013 szeptemberében találkozott egymással, akkor a Torino otthonában 2-2-es döntetlen született. A gólokat D’Ambrosio, Cerci ill. Muntari és Balotelli szerezte. A Milan így állt fel: Abbiati – Zaccardo, Zapata, Mexés, Emanuelson – Montolivo, De Jong, Muntari – Kaká, Robinho – Balotelli.
A Milan 12 mérkőzés óta veretlen a Torino ellen, legutóbb 2001. november 4-én tudott nyerni a Torino a Milan ellen, akkor 1-0-ra.

A mérkőzést Antonio Damato vezeti. A 41 éves játékvezető 2006 decemberében debütált a Serie-A-ban és azóta 120 első osztályú mérkőzést vezetett. A Milannak 13 mérkőzésen fújt, a mérleg 7 győzelem, 3 döntetlen és 3 vereség. A Torinónak 11 meccset vezetett, a mérleg 4 győzelem, 2 döntetlen és 5 vereség. Damato vezette a tavaly márciusi Milan-Torino mérkőzést, akkor a rossoneri 1-0-ra nyert.

forrás: acmilan.hu