Recent comments

Friss Hírek

Milan: Nápolyban lesz a Professzor első rangadója

A Milan szombat este a Napoli otthonában lép pályára a Serie-A 23. fordulójában.


A Napoli a tabella 3. helyén áll 44 ponttal, a mérleg 22 mérkőzésen 13 győzelem, 5 döntetlen és 4 vereség, 44-26-os gólkülönbség. 

A Napoli az utolsó 5 mérkőzéséből kettőt megnyert (Hellas Verona-Napoli 0-3, Napoli-Sampdoria 2-0), kétszer döntetlent játszott (Napoli-Chievo 1-1, Bologna-Napoli 2-2) és egyszer kikapott (Atalanta-Napoli 3-0).

A nápolyi együttes az előző fordulóban az Atalanta otthonában lépett pályára, a végeredmény sima 3-0 lett a hazaiaknak. A gólokat Denis (2) és Moralez szerezte. A Napoli a következőképpen állt fel: Reina – Maggio, Fernandez, Albiol, Reveillere – Inler, Dzemaili – Callejon, Pandev, Mertens – Duvan Zapata.

A Napoli a hét közben a Roma ellen lépett pályára az Olasz kupa elődöntőjében. Gólzáporos mérkőzésen Gervinho (2) és Strootman találatával a Roma 3-2-re legyőzte ellenfelét. A vendégeknél Benatia (ÖG) és Mertens volt eredményes.

A kékek a bajnokságban 11 meccset játszottak hazai környezetben, a mérleg 7 győzelem, 3 döntetlen és 1 vereség, 24 rúgott és 9 kapott gól. Idegenben a mérleg 6 győzelem, 2 döntetlen és 3 vereség, 20-17-es gólkülönbség.

A Napoli legeredményesebb játékosa minden sorozatot figyelembe véve Gonzalo Higuaín 29 mérkőzésen 15 szerzett góllal. Őt követi José Callejon 13, majd Marek Hamsík, Dries Mertens és Goran Pandev 6 góllal.

A Napoli várható kezdőcsapata: Reina – Maggio, Fernandez, Albiol, Ghoulam – Inler, Jorginho – Callejon, Hamsik, Mertens – Higuain.

A Milan a bajnokság 10. helyén áll 29 szerzett ponttal. 

A mérleg 7 győzelem, 8 döntetlen és 7 vereség, valamint 35 rúgott és 32 kapott gól. A Milan az előző 5 bajnoki mérkőzéséből hármat megnyert (Cagliari-Milan 1-2, Milan-Hellas Verona 1-0, Milan-Atalanta 3-0), egyet elveszített (Sassuolo-Milan 4-3) és egyszer döntetlen lett a végeredmény (Milan-Torino 1-1). 

A rossoneri az előző fordulóban a Torinót fogadta a San Siróban. A mérkőzés végeredménye 1-1 lett. A Torino már a 17. percben megszerezte a vezetést Immobile révén, majd a 49. percben Adil Rami gyönyörű góllal szépített. Több gól már nem esett, így maradt az 1-1. A Milan kezdője: Abbiati – De Sciglio, Rami, Bonera, Emanuelson – Montolivo, Muntari – Honda, Kaká, Robinho – Pazzini.

A piros-feketék 11 hazai bajnoki meccsükből ötöt megnyertek, négyszer döntetlent játszottak és kétszer veszítettek. A gólkülönbség 15-10. Idegenben a mérleg 2 győzelem, 4 döntetlen és 5 vereség, 20-22-es gólkülönbség.

A Milan várható kezdőcsapata: Abbiati – De Sciglio, Rami, Mexés, Emanuelson – Essien, De Jong – Montolivo, Robinho, Taarabt – Balotelli.

A két együttes története során 151 alkalommal találkozott egymással, a mérleg 63 Milan és 41 Napoli győzelem és 47-szer döntetlen született. Ezeken a mérkőzéseken a Milan 223, a Napoli 163 gólt szerzett.

A szezon elején a San Siróban 2-1-re legyőzte a Napoli a Milant. A gólokat Britos és Higuaín illetve Balotelli szerezte. A Milan így állt fel: Abbiati – Abate, Zapata, Mexés, Emanuelson – Poli, De Jong, Muntari – Birsa, Matri, Balotelli.

A Milan legutóbb 2011. februárjában tudta legyőzni a Napolit, akkor hazai környezetben Ibrahimovic, Boateng és Pato góljával 3-0-ra.

A találkozót Davide Massa vezeti. A 32 éves játékvezető három évvel ezelőtt debütált a Serie-A-ban és azóta 32 bajnokit vezetett. A Napolinak egy alkalommal fújta a sípot: a mérleg 1 döntetlen. A Milannak három meccset vezetett, a mérleg 2 győzelem és 1 döntetlen.

forrás: acmilan.hu