Recent comments

Friss Hírek

A Milan nem tudta megverni odahaza a Torinót

Az olasz labdarúgó-élvonal, a Serie A-ban a 22. fordulójában az AC Milan nem tudta legyőzi hazai környezetben a szintén európai kupaindulásért küzdő Torinót. 


Az eltiltott Mario Balotelli és a sérült Stephan El Shaarawy nélkül a Honda Keiszuke, Giampaolo Pazzini, Robinho hármassal támadtak a házigazdák, akik kis híján már a második percben előnybe kerültek, de Pazzini remek lövését gyönyörű mozdulattal piszkálta ki a jobb felső elől Daniele Padelli.

A torinói kapus jó negyedóra múlva ismét hatalmasat védett, ezúttal Pazzini szintén nem csúnya ollózását csípte el a jobb sarok előtt – de ekkor már egy egyenlítő találatot akadályozott meg, ugyanis a 18. percben egy előrevágott labdával Ciro Immobile csúnyán becsapta Daniele Bonerát, majd mattolta Christian Abbiatit is. 0–1!

Nem állt mindig a helyzet magaslatán a hazai védelem, Alexander Farnerud fejese például a lécen csattant a 30. percben – majd méla unalomba fulladt a mérkőzés egészen a hajráig, amikor ismét Padellinek kellett parádéznia (ezúttal Kaká tesztelte), és több veszélyes támadást is vezetett a Milan.

A második játékrészt sokkal jobban kezdte a Milan, és hamarosan egyenlített is: Adil Rami szépen játszott össze a 16-os előtt Sulley Ali Muntarival, majd kilőtte a jobb felső sarkot. 1–1!

Szerencséje is volt a franciának, mert a labda megpattant az ötösön a menteni igyekvő Kamil Glik lábán.

Támadásban maradtak a hazaiak, ám nemhogy újabb gólig nem jutottak, de tulajdonképpen gólhelyzetig sem. Seedorf beküldte a pályára Nigel de Jongot és Riccardo Saponarát, ám ők sem lendítettek a Milan darabos mezőnyfutballján, miközben a vendégek egyre inkább a védekezésre helyezték a hangsúlyt, gyakorlatilag öt védővel és két szűrővel operálva.


Alaposan megszenvedett a Milan a szorgos Torinóval, egy egy lett a vége, egy-egy pontot érdemelt a két csapat. Az európai kupaindulás volt a tét, de igen messze esett a bajnoki színvonala az európai szinttől. Félkarú óriás a Milan Balotelli és El Shaarawy nélkül, különösen egy szürkén futballozó Kakával.

Milan–Torino 1–1 (Rami 49., ill. Immobile 17.)

forrás: NSO