Recent comments

Friss Hírek

Iksz a fővárosi derbin, de nem nőtt a Juve előnye

Gól nélküli döntetlennel végződött a Lazio–AS Roma fővárosi derbi az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 23. fordulójában.


Az éllovas Juventus azonban nem tudta növelni előnyét a tabellán, ugyanis a hajrában pontokat veszített a Hellas Verona otthonában (2–2).

Óvatosan kezdődött a 140. Derby della Capitale. Legalább negyedórán keresztül csak tapogatóztak a csapatok helyzetig nem jutottak el. Unalmas, de erősen küzdelmes volt a meccs. Leginkább a szabálytalanságokkal tűntek ki a csapatok, kapura tartó lövést nem láttunk.

A huszadik perctől kezdve a Roma vette át a játék irányítását, és ezzel a Lazio egyre jobban beszorult. A Roma gyors akciói rengeteg veszély hordoztak. Az egyik ilyen után Gervinho be is talált a 25. percben, csakhogy egy hajszálnyira lesről indult.

A Lazio teljesen passzívvá vált, csakhogy a Roma sem rohamozott fejetlenül. Egészen a 36. percig kellett várni, hogy igazán veszélyes lövés menjen a vendégcsapat kapujának irányába, csakhogy González sem talált kaput.

Élénkebb lett az iram, elsősorban a Romának köszönhetően, ami egyáltalán nem tetszett a Lazio drukkereinek. Noha a Roma jóval többet birtokolta a labdát, gólt nem sikerült szereznie, így gól nélküli döntetlennel ért véget az első félidő.

A második félidőben sem változott a játék képe. A Lazio kivárásra játszott, a Roma pedig jóval veszélyesebb volt városi riválisánál. A meccs azonban nem volt jó. A küzdelem oltárán feláldozták a csapatok a játékot. A 75. percig egyetlen nagyobb helyzetet sem lehetett feljegyezni a második félidőben.

Az utolsó tíz percre úgy tűnt, a Lazio megelégedett a döntetlennel. A Roma még indított egy utolsó rohamot, és elsősorban Bastosnak köszönhetően helyzeteket is sikerült kialakítani.

Végül azonban a Lazio számítása bevált, otthon tartott egy pontot, a nézők pedig egy rendkívül gyenge meccsen még gólt sem láthattak...

Lazio–AS Roma 0–0


A mérkőzés az első félideje minden várakozást felülmúló Juve-fölényt hozott, Pirloék 72 százalékban birtokolták a labdát, kétszázzal passzoltak többet és egyetlen kaput eltaláló lövést sem engedtek Luca Toniéknak. 

A Juventus ezzel szemben kétszer is betalált az első húsz percben, Carlos Tévez duplájának köszönhetően.

Az argentin támadó a 4. percben Asamoah kipattanó lövését helyezte belsővel az üres kapuba (0–1), a 21. minutumban pedig Pogba kiugratását váltotta egy okos lövéssel gólra, de azért jegyezzük meg, a második találat lesgyanús helyzet után született. (0–2).

A lassú mederben csordogáló találkozó eseményei kissé felpörögtek az 52. percben, mikor Luca Toni – természetesen fejjel – bevette az eltiltásból visszatért Gianluigi Buffon kapuját és visszahozta a meccsbe a Veronát. Toni már 11. bajnoki gólját szerezte, az ötödiket fejjel, ráadásul egykori kenyéradójának talált be. (1–2)

Egy óra elteltével Conte pályára küldte téli csatárszerzeményét, Daniel Osvaldót, aki ma debütált új csapatában és két percre sem volt szüksége, hogy eltalálja a kapufát, majd tíz perccel később egy lesgólt is szerzett. 

Az első félidőben hiába „nyerte agyon" a meccset a Juve, a másodikban kiengedett, így a hajrá izgalmasra sikeredett. Luca Toni a 78. perceben majdnem az egyenlítést is összehozta, de hét méterről a kapufát találta el. 

De a Verona nem adta fel, aminek az ötperces hosszabbítás végén meg is lett az eredménye: a 94. percben csereként beállt Juanito fejelet közelről Buffon kapujába, megmentve ezzel az egyik bajnoki pontot. A Juventus csak magának köszönheti az elpazarolt pontokat.

Verona–Juventus 2–2 (Toni 52., Taleb 94., ill. Tévez 4., 21.)

A többi pályán

Livorno–Genoa 0–1 (Antonelli 10.)

Sampdoria–Cagliari 1–0 (Gastaldello 11.)

Parma–Catania 0–0

forrás: NSO