Recent comments

Friss Hírek

Prandelli: Rövidpasszos, labdabirtoklásra épülő játékot szeretnék látni


Bulgáriai döntetlenje után ma este Málta ellen javíthat a Squadra Azzurra. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a válogatott mestere, Cesare Prandelli több helyen is változtathat a pénteki kezdő tizenegyen, míg a 3-5-2-es felállást a 4-3-1-2-es alakzatra cseréli.


„Modenában az emberek csodálatosak, remek hangulatot varázsolhatnak a lelátón.” kezdte nyilatkozatát Prandelli mester. „Az esti mérkőzésen visszaállunk a négyvédős rendszerre, mivel Málta válogatottja egy támadóval játszik, így értelmetlen lenne a három belső védő. Tisztelem a soron következő ellenfelünket, kiegyensúlyozott együttes. 

Nem lesz könnyű sok góllal hozni a mérkőzést, de természetesen szeretnénk többgólos győzelmet aratni, ugyanakkor a játékunknak az összképe is fontos lesz. Talán Bulgária ellen más felfogásban kellett volna játszanunk. 

Ma este rövidpasszos, labdabirtoklásra épülő játékot szeretnék látni.”

A pénteki mérkőzésen Pablo Osvaldo szállította a Squadra Azzurra számára a gólokat, míg Sebastian Giovinco kissé haloványabb játékkal rukkolt elő a támadószekcióban, így nagy valószínűséggel Málta ellen a Roma csatárpárosa, vagyis az Osvaldo-Destro duó rohamozza majd az ellenfél kapuját.

„Bulgáriában Giovinco produkciója nem volt olyan rossz, mint ahogyan azt egyesek mondják. Gio a bizalmamat élvezi. Előbb vagy utóbb megcsillogtatja a kvalitásait. Destro egy modern csatár, nem ragaszkodik egy fix pozícióhoz, a támadóharmadban bárhol képes játszani.”

Végezetül a szövetségi kapitány egy kicsit a csoport erőviszonyaira is kitért.

„Ez egy nehéz csoport. Dánia és Csehország válogatottja remek, azt azonban túl korai lenne kijelenteni, hogy a Bulgáriában szerzett egy pontunk értékes-e vagy sem.”


Várható kezdőcsapat :
(4-3-1-2) Buffon; Cassani, Barzagli, Bonucci, Peluso; Marchisio, Pirlo, Nocerino; Diamanti; Destro, Osvaldo.

Az Olaszország – Málta világbajnoki selejtezőmérkőzés 20 óra 45 perckor veszi kezdetét Modenában.


azzurri.co.hu