Recent comments

Friss Hírek

Guardiola: Milan? Idén biztosan nem


Az FC Barcelona korábbi játékosa és edzője, Pep Guardiola bevallotta, hogy fontolóra vette az olasz melót, azaz az AC Milan vezetőedzői posztját, de abban biztos, hogy idén nem fog belekezdeni ebbe a kalandba. A mindössze 41 éves szakember 2008-tól kezdve 4 éven át irányította a katalán klubot, ez idő alatt 14 különböző trófeát nyert a csapattal - többek között 3 bajnoki címet és 2 BL-serleget.

Ezzel szemben Milánóban egyre hangosabbak a Massimiliano Allegri távozásáról szóló hangok. A szintén fiatal tréner az idei szezont csapnivalóan kezdte csapatával, akik 3 bajnokiból kettőt is elvesztettek, és a BL-ben is nyeretlenek maradtak, ráadásul hazai pályán 3 meccsből egyet sem tudtak megnyerni. Az elmúlt hetekben volt már szó Berlusconi-féle ultimátumról, Allegri helyzetének megerősítéséről, majd újabb pletykákról és újabb megerősítésekről, így a pontos helyzetről mostanra már fogalmunk sem lehet. 

Az viszont biztos, hogy amennyiben nem kezdi el szállítani a klubhoz méltó eredményeket a Rossoneri, Allegri alatt meccsről meccsre egyre jobban fog inogni a kispad. Amennyiben távozna, Berlusconi első számú jelöltje a Barcelonából nyáron távozó, azóta állás nélküli Pep Guardiola lenne.

"Hogy fogom-e valaha a spanyol nemzeti csapatot menedzselni? Sosem lehet tudni. Most csak annyit mondanék, hogy New York egy nagyon kedves hely." - mondta Guardiola egy Mexikóvárosban tartott jótékonysági rendezvényen. Arra a kérdésre, hogy esetleg a Milan vagy a Manchester United edzője lesz-e a következő években, rejtélyesen válaszolt.

"Nem is tudom... Azt mondtam, hogy az idei évben sehol nem leszek edző. Mindenesetre megfontoltam a milánói munka lehetőségét, emellett pedig angolul tanulok és Manchestert is jó lenne megismerni."

Guardiolának erős a kötődése a Serie A-val, mivel játékosként nem csak a Barcánál, hanem a Roma és a Brescia csapatában is megfordult.

"Nem tudom, mikor fogok visszatérni a futballba. Majd akkor térek vissza, ha megfelelőnek érzem az időpontot, és jelen pillanatban nem érzem megfelelőnek."


azzurri.co.hu