Recent comments

Friss Hírek

Az Inter a Fiorentina elleni győzelmével fellépett a dobogóra


Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 6. fordulójában az Internazionale hazai pályán egygólos győzelmet aratott a Fiorentina ellen. A 2–1-es végeredmény már a 40. percre kialakult. 

Vincenzo Montella a Juventus ellen is pályára lépő tizenegyet küldte pályára az Internazionale vendégeként. A hazaiak ezúttal is három védővel (Ranocchia, Samuel, Juan Jesus) álltak fel, középpályán Cambiasso és Gargano is szerepet kapott. A holland Sneijdert Coutinho pótolta a két támadó, Cassano és Milito mögött. 

Az Inter esetleges győzelmével fellépett volna a dobogó harmadik fokára.

Az első tíz percben nem alakult ki helyzet a kapuk előtt, az azt követő tíz percben viszont annál inkább. Előbb Coutinho távoli lövése ment el alig a kapu mellett, majd Cambiasso kapáslövése szállt el alig a jobb felső mellett. A 16. perceben büntetőt kapott az Inter: Coutinho bal oldali beadásába kapott bele kézzel Viviano, majd Zanetti rárúgta Rodriguez kezére a labdát. A büntetőt Milito lőtte a jobb alsó sarokba (1-0). 

A 19. percben ismét az argentin csatár volt a főszereplő, Milito egy ellentámadás végén a felső lécet találta telibe. A 34. percben kettőre növelte előnyét az Inter: a felfutó Ranocchia passzolt Cassanóhoz, a támadó pedig bal oldalról a jobb alsóba lőtte a labdát (2-0).  

Nem vonulhatott azonban kétgólos előnnyel a milánói együttes a szünetre, mert egy fejesből szépített a Fiorentina. Pizarro ívelt be szépen a bal oldalról, Romulo pedig 8 méterről a kapu bal oldalába fejelt (2-1).

A fordulás után a Fiorentina támadott, sikerült benyomnia a saját kapuja elé az Intert, de a helyzetek elmaradtak. Egy óra elteltével aztán Rodríguez csúszott oda Nagatomónak, amiért megkapta második sárga lapját is, emberelőnybe került az Inter. 

Negyedórával a vége előtt Milito hat méterről lőtte telibe a kapust. Érdekes volt látni, hogy egyes időszakokban még tíz emberrel is a Fiorentina játszott fölényben, az Inter pedig hazai pályán emberelőnyben visszaállt kontrázni. Több gól azonban nem született, az Inter egy góllal nyert a Fiorentina ellen.


Internazionale–Fiorentina 2–1 
G:(D. Milito 17. - 11-esből, Cassano 34., ill. Romulo 40.)


hatharom.hu