Recent comments

Friss Hírek

BL: A Juventus leérettségizett a Chelsea otthonában


A szerdai játéknap talán legnagyobb rangadóját Londonban játszották, ahol a Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea fogadta a feltörekvő Juventust.

A hazaiak kétgólos előnybe kerültek Oscar révén, a „zebrák" azonban egyenlíteni tudtak, sőt, nem sok hiányzott győzelmükhöz sem. 

A rangadót a hazaiak kezdték veszélyesebben, néhány szöglet és beadás után meleg, de helyzetig azért nem forrósodó pillanatokat teremtve az olasz kapu előtt. 

Érezhetően zavarban voltak ekkoriban a vendégek, rengeteg átadási, labdalevételi és -elvételi hibát követtek el. 

Az első ziccer viszont a Juventusé volt, de Claudio Marchisio egy az egyben nem tudott túljárni Petr Cech eszén; majd az agilis Ramires válaszolhatott volna támadásfordultával góllal, de az ötösön két jó cselt követően vesztére lövés helyett passzolni próbált.

Az első fél órához közelítve Mirko Vucsinics hagyott ki újabb helyzetet, kontrából – éppen kedvenc BL-fegyverét fordították a Chelsea ellen –, azt alig túlhaladva viszont Oscar két percen belül duplázott: előbb Leonardo Bonucci segítségével talált lövése utat a jobb alsóba (1–0), majd egy csodálatos csel után lőtte szét a bal felsőt (2–0).

Nem zuhant viszont össze a torinói csapat, mert Arturo Vidal egy szintén a 16-oson kívülről megküldött lövéssel perceken belül szépíteni tudott. 2–1

A fordulás után is a Chelsea kezdett jobban, Buffon azonban védte Braniszlav Ivanovics, majd Frank Lampard bombáját is. 

Eden Hazard érdekes körülmények között tűnt el az ötös sarkán a süllyesztőben az 58. percben, és ez volt a jeladás a Juve-támadások elkezdésére. 

Az időközben Ryan Bertranddal is megerősített angol védelem azonban remekül állta a sarat, úgy pedig különösképpen, hogy az olasz támadásokból hiányzott a finesz. 

A hajrára frissített Carrera, bejött Fabio Quagliarella és Mauricio Isla is, a hazaiaknál a lesérült Oscart Juan Mata váltotta, aki szinte azonnal helyzetbe került, de elhibázta. 

Nem úgy Fabio Quagliarella, aki a 80. percben szemtelenül értékesítette Marchisio remek passzát: 2–2.

Szintén góllal debütált a BL-ben, akár csak a korábban betalálók.



A hajrá a fellelkesült olaszoké volt, de Quagliarella a lécet találta el, így nem ment a mennybe – így sem lehetnek elégedetlenek a „zebrák", hiszen fényesen bizonyították érettségüket, és éppen a címvédő otthonában.


 E-csoport 1.forduló

Chelsea-Juventus 2-2 (2-1) G: Oscar (31.,33.) ill. Vidal (38)., Quagliarella (80.)


NSO.hu