Recent comments

Friss Hírek

Montella: A Juve elleni mérkőzés gyakorlatilag "A Derby"


Az olasz bajnokság hétközi fordulója igazi rangadóval veszi kezdetét, hiszen két ősi rivális, a Fiorentina és a Juventus feszül egymásnak a Franchi stadionban. Vannak, akik a két klub közti rivalizálást a Violáktól Torinóba csábított Roberto Baggio átigazolásától számítják, de akadnak olyanok is, akik jóval korábbról, a ’82-es bajnoki hajrában bekövetkezett eseményekre esküsznek, mondván az volt a nagy vízválasztó a két klub között.

Bárhogyis volt, az ellenszenv megvan mindkét irányban, ez pedig elengedhetetlen kelléke egy vérbeli derbinek, ahol a pályaválasztó Fiorentina az elmúlt évek pocsék teljesítménye után úgy tűnik, talpra áll Vincenzo Montella kezei alatt, és feltett szándéka, hogy ma este a Juventus legyőzésével végképp átlépjen saját árnyékán.

„Ez az összecsapás gyakorlatilag "A Derby". Meg kell értenünk, hogy ez a mérkőzés mennyire fontos a szurkolóknak, hiszen a teljesítményünk kihat az egész városra.” – kezdte nyilatkozatát a firenzeiek mestere, Vincenzo Montella.

„A Juventusnak egy versenyképes, szilárd kerete van, és hisznek abban, amit csinálnak, ennek ellenére megpróbáljuk megnyerni a mai találkozót. A hétvégén a Parma ellen elkövettünk pár hibát, de a játékosok pontosan tudják, mit csináltak rosszul. Az elmúlt évek eredményei miatt igen alacsony az önbizalom a csapaton belül, de ezt a gondolkodásmódot meg kell változtatnunk, hiszen a szurkolók még mindig a legjobb teljesítményt várják el a csapattól.” – mondta a Fiorentina szakvezetője.

A Violák utoljára a 2007/2008-as szezon tavaszán tudták felülmúlni ősi riválisukat, méghozzá Torinóban. Akkor 3-2 arányban a lilák örülhettek, azóta azoban a Bianconeri ellen négy döntetlen mellett négy vereség jutott a Fiorentinának, legutóbb épp egy csúfos 5-0-lás pofon a Franchiban.

azzurri.co.hu