Recent comments

Friss Hírek

Carrera: Maximális koncentráció


Három nappal a Chelsea elleni mérkőzést követően újabb erőpróba vár a Juventusra: ma este otthon fogadja a csapat a Chievo együttesét, ezt követően pedig keddien Firenzébe látogat a gárda. Massimo Carrera nyilatkozott az esti meccsről. 

A sorozatos terhelés miatt nehéz dolga van Contének és Carrerának a csapat összeállítását illetően.

"Még két edzés van hátra, és mint mindig, most is ezek alapján állítjuk össze a legmegfelelőbb csapatot. Sok fontos játékosunk van és bárki is kap szerepet, könnyen beilleszkedik majd a csapatba. 

Pirlo pihentetése? 

Még nem döntöttünk, de Pogba és Marrone is megfelelően tudja helyettesíteni Andreát."

A nagy fizikai erőpróba mellett az angolok elleni mérkőzés mentális szempontból is jelentősen terhelhette a játékosokat. Egy olyan csapat ellen, mint a Chievo, mely az elmúlt három évben gyakran tudott pontot lopni a Juvétól, maximális koncentráció szükséges.

"Sok rossz élményünk van velük kapcsolatban, egy jó ideje nem tudtuk őket legyőzni. Mentális szempontból is megfelelően kell hozzáállnunk a mérkőzéshez, tudjuk, hogy nem lesz egy egyszerű dolgunk a találkozón. Minden meccsen maximumot kell nyújtanunk a győzelemért, ez most sem lesz másképp. Tisztában vagyunk vele, hogy mi az a csapat vagyunk, akit mindenki meg akar verni. Bárkivel is találjuk magunkat szemben, ők akarnak lenni az elsők, akik le tudnak győzni minket. Fel kell vennünk a harcot, és annyit kell nyújtanunk, amennyit csak tudunk. A minőség nem elegendő egy olyan csapat ellen, mint a Chievo."

"Igazi csapat ez a Juventus, ezt már az előző mérkőzésen is bebizonyítottuk, bárki is lépett pályára meccs közben, mindig hozzá tudott járulni a csapat játékához. Ki hozza a döntéseket a meccs közben? Én, de egész héten beszélek Antonioval, a mérkőzések előtt pedig mindig igyekszünk végigmenni az összes lehetséges forgatókönyvön. A találkozókon Filippivel edzővel beszélek, ő szokott segíteni nekem."


Juventusfc.hu