Recent comments

Friss Hírek

Marotta: Tisztában vagyunk a veszélyekkel


A Juventus általános igazgatója, Beppe Marotta elutasította azokat a feltételezéseket, miszerint a klubnak nincsen igazi kihívója az idei Serie A-ban.

Az Öreg Hölgy mostmár egyedüliként áll százszázalékos mérleggel a tabella élén 4 forduló után, de Marotta óvatosságra int.

"Büszkék vagyunk arra, ahogyan kezdtük ezt a szezont" - mondta Marotta a RAI-nak. "Azonban a labdarúgásban mindig veszélyek leselkednek ránk. A bajnokság még nagyon hosszú, és bármilyen jóslásba bocsátkozni nagyon veszélyes lenne."

A hagyományos ellenfelek - Milan és Inter - gyengélkedése miatt úgy tűnik, hogy a Bianconeri a Scudetto toronymagas esélyese.

"Ez is az olasz labdarúgás változásának egyik jele. 2003-ban még az olasz futball volt a világ tetején, de most már csak a negyedik helyen áll. Ez a színvonalcsökkenés minket, a Juventust, nem érint, de nem örülünk ennek."

A torinói csapatnak két kemény szezont kellett átélnie, mielőtt a 2011-12-es szezonban bajnokságot nyert a csapat.

"Nagyon sok dolgot megváltoztattunk a klubnál és a keretben az évek során. Jól meghatározott szerepekkel alakítottunk ki egy modellt. Aztán az elmúlt szezonban valóra váltottuk az egyik álmunkat - megnyertük a bajnokságot, ami egy egyértelmű jele a forradalmunk sikerének."

Természetesen megkérdezték Marottát a klub téli átigazolási időszakban várható stratégiájáról is.

"Egy top játékos? 

Nagyon nagy figyelemmel követünk minden eseményt. Ugyanakkor a szurkolóinknak optimistának kell maradniuk a Juventus-modellel, amíg Andrea Agnelli a klub elnöke."



Juventusfc.hu