Recent comments

Friss Hírek

Könnyed Juventus-győzelem a Roma ellen


Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Serie A 6. fordulójában a címvédő Juventus az AS Romát fogadta. A hazaiak 19 perc alatt háromgólos előnyre tettek szert, majd visszavettek a tempóból, és megkegyelmeztek a fővárosiaknak, akik szépíteni is tudtak.

Hogy nem nyerni jár a Roma a Juventus otthonába (44 sikertelen túra, egyhuzamban), azt Zeman is tudta, de azt nem sejtette, hogy először a 22. percben, az első félidő felénél sóhajthat fel megkönnyebbülten a mérkőzésen, amikor Claudio Marchisio megdöngeti a lécet – az viszont csak rémálmaiban jött eddig elő, hogy húsz perc alatt három gólt vág csapatának a Juventus! 


Pedig így történt: egy elrontott Marchisio-ziccer után előbb Andrea Pirlo lőtt egy szabadrúgást a bal alsóba, majd Arturo Vidal értékesítette a kezezésért megítélt büntetőt, a 19. percben pedig Alessandro Matri használta ki a római védelem újabb hatalmas hibáját. 

A szétesett Roma ellen még a szünet előtt eljutott egy újabb lécig a Juventus, Mirko Vucsinics révén, aki lökdösődött egy kellemeset saját kapuja és egy szöglet előtt Leo Bonuccival. Vidal kihagyott egy nagy helyzetet, miközben a bordó mezesek védelme nem is átjáróház, sétálóutca volt. 


Zeman a szünetben nem sokat tudott csiszolni csapatán, mert előbb Vucsinics, majd Matri ziccerét kellett védenie Maarten Stekelenburgnak. 

A 63. percben Zeman lehozta a pályáról Francesco Tottit, és a fiatal Mattia Destrót küldte be helyére – szimbolikus tett volt ez a mestertől, mintegy feladta a bajnokit a kapitány „nyugdíjazásával". Destro azért megmutatta, hogy lehet rá számítani, mert kiharcolt egy büntetőt, amelyet Pablo Osvaldo értékesített – a Juve viszont azt mutatta meg, hogy szombat este osztálykülönbség áll fent a két csapat között, mert két percen belül három ziccerrel válaszolt. 

A végére teljesen visszavett a házigazda, ha Osvaldo két lövése beakad, „extrém" módon még döntetlen is lehetett volna az állás – a 90. percig, amikor a csereember Sebastian Giovinco is mattolta a Romát. 

 JUVENTUS–AS ROMA 4–1 (Pirlo 11., Vidal 15. 11-esből, Matri 19., Giovinco 90. ill. Osvaldo 69.  11-esből)



NSO.hu