Recent comments

Friss Hírek

A Napoli és a Lazio is győzni tudott


A Nápolyiak a bajnok és éllovas fő kihívójához méltón kezdték a meccset, Pandev, Maggio és Inler révén gyorsan veszélyeztettek, de Estigarribiának köszönhetően a Sampdoriának is volt helyzete az első húsz percben.

Ez után is lendületes játék folyt, de a lehetőség valamivel kevesebb volt, mindkét csapat jól zárt vissza labda nélkül a saját tizenhatosára, a támadók így többnyire esélytelenül birkóztak a védőkkel.

A szünet után aztán már a lendület is eltűnt, igazi birkózássá fajult a meccs, amiben valamelyest a Napoli volt fölényben. Sikerült is megszerezniük a vendégeknek a vezetést, de ehhez Gastaldello hibája is kellett. 

A Samp kapitánya a tizenhatos vonalán szabálytalankodott, amiért piros lapot kapott, a déliek pedig tizenegyest végezhettek el.


Cavani belőtte a büntetőt, így az emberelőny után már a gólelőny is megvolt a Napolinak. (0-1)

A hazaiaknak nagyon nem sikerült felpörgetniük a játékukat, a második helyezett ugyanis továbbra is remekül szervezte meg a védekezését, kevés volt a helyzet. 

A véghajrában ugyan át tudta venni az irányítást a Sampdoria, de érthetetlen módon még a hajrában is csak az oldalvonalnál tologatták a labdát a hazai játékosok beívelés helyett, így esélyük sem volt gólt szerezni.

A Napoli ezzel pontszámban utolérte az éllovas Juventust, de rosszabb gólkülönbsége miatt továbbra is a második helyre szorul.

Sampdoria-Napoli 0-1 (0-0)
G: Cavani (67.-tizenegyesből )

Az egymás után két vereséget elszenvedő Lazio a kiscsapatok ellen eddig is jól teljesített, és a Siena ellen is a korábban látott, szépen folyó játékkal rukkolt elő a római együttes.

Egy szöglet után a 18. percben Ederson fejesével meg is szerezte a vezetést (1-0), az előnyét pedig még a szünet előtt növelni tudta.

A 37. percben Klose került helyzetbe, Pegolo kapus elütötte a lábát, a megítélt tizenegyest pedig Ledesma belőtte. (2-0)

Kicsivel később a Sienának is büntetőt kellett volna elvégeznie, de Calaio tizenegyes helyet sárga lapot kapott műesésért - tévedett a játékvezető.

A második félidőben is egyértelmű fölényben volt a hazai csapat, amely azonban a vendégek mélyen felálló védelme miatt leginkább csak átlövésekkel tudott veszélyeztetni.

A hosszabbításban egy szöglet után Paci még szépített az eredményen, de arra már nem volt esélye a Sienának, hogy pontot szerezzen.

Lazio-Siena 2-1 ( 2-0)
G: Ederson (18.) Ledesma (38.-tizenegyesből) ill. Paci (90.)

További eredmények:

Atalanta–Torino 1–5
G: (Denis 28., ill. Bianchi 38., 76. – az elsőt 11-esből, Gazzi 62., Sztevanovics 66., D'Ambrosio 73.)

Bologna–Catania 4–0 
G:(Guarente 19., Gilardino 40., 61., P. Koné 95.)

Cagliari–Pescara 1–2 
G:(Pinilla 82. – 11-esből, ill. Terlizzi 50., Weiss 76.)

Palermo–Chievo 4–1 
G:(Miccoli 13., 34., 82., Giorgi 80., ill. Rigoni 28.)


 hatharom.hu