Recent comments

Friss Hírek

Filippi: Kemény teszt lesz


A Juventus kapusedzője, Claudio Filippi úgy véli, a Juventus egy igazi kihívóval néz szembe szombat este, amikor az AS Roma utazik Torinóba.

A kapusedző első alkalommal ad interjút, mióta Massimo Carrera mellett ül a kispadon, és azt magyarázza, hogy az edződuójuk hogyan birkózik meg Antonio Conte hiányával.

"Én és Massimo megbeszéljük, hogy a meccsek hogyan zajlanak. Hétközben a menedzser mellett alaposan felkészítjük a csapatot, azonban a mérkőzés közben vannak fejlemények, amelyeket feljegyzünk, majd közösen megbeszélünk."

Az edző Rómából származik, sőt, korábban a fővárosi csapat mellett is dolgozott, azonban semmi különlegeset nem fog érezni, amikor az egykori csapata érkezik Torinóba most hétvégén.

"Rómából származom, és egy évet dolgoztam is a csapatnál, noha az a szezon eléggé balszerencsés volt. Már 15 éve végzem ezt a munkát, így számos alkalommal kerültem szembe a Romával. A ma esti egy újabb ilyen meccs lesz."

Ma Vucinic úgy illette Francesco Tottit, mint a Roma legveszélyesebb játékosa. És mivel Filippi a Románál töltött egy szezonja alatt együtt dolgozott a támadóval, ő is csak megerősíteni tudja Mirko állítását.

"Szorosan mellette dolgoztam, és ő egy igazi bajnok. Akkoriban még fiatalabb volt, de minden egyes alkalommal, amikor játszani látom, meglep, hogy még mindig hogyan képes játszani."

A Juventus és a Roma mérkőzései mindig is komoly találkozók, és Filippi éppen ezért megpróbálja lenyugtatni a kedélyeket azzal, hogy csak a meccsre szabad a csapatának koncentrálnia.

"A Roma egy erős csapat, akiknek fontos játékosai vannak, és mellettünk ők is a Scudettóért fognak küzdeni. Zemant a merész taktikáiról ismerhetjük, de ő egy értékes edző is. Kezet fogunk rázni, ahogy szokás, amikor találkozol valaki öregebbel, és amúgy is, ő egy vendég lesz nálunk."

Filippi gyorsan megcáfolta azokat a találgatásokat, miszerint Andrea Pirlo pihenne most hétvégén fáradtság miatt. Az edző elmondta, a középpályás jó fizikai kondícióban van, így elfoglalhatja helyét a kezdőcsapatban.

"Pirlo kezdeni fog, és biztos vagyok benne, kulcsfontosságú szerepe lesz a Giallorossi elleni mérkőzésen. Szüksége van-e pihenőre? A stábunk felkészült és a legmagasabb szintű emberekből áll.

 A napi terhelés a technikai- és az orvosi stáb közötti együttműködés után alakul ki. Szóval, ha a jelek azt mutatják, játszhat, egy nem létező problémáról beszélünk."


Juventusfc.hu